8 Mart’da hem karanfil dağıttılar hemde bağış topladılar!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Billstedt Center’de depremzedeler için bağış toplayan gönüllüler kadınlara karanfil dağıttılar.

Hamburg Eyalet Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız ve beraberindeki sivil toplum temsilcileri 8 Mart Dünya Kadınlar gününü unutmadılar. Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketinin yaralarını sarmak için bağış toplayan gönüllüler kadınlara da karanfil dağıttılar.

8 Mart hakkında açıklama yapan Yıldız, “Dünya Kadınlar Günü’nde, eşitlik ve barış için mücadele eden tüm kadınları anmak istiyorum. Onlar olmasaydı bugün bulunduğumuz yerde olamazdık.Eşitlik ve özgürlük için mücadeleye devam ediyoruz. Bu ruhla hepinize mutlu bir 8 Mart diliyorum” dedi.

KADINLAR DÜŞÜK ÜCRETLİ VE GÜVENCESİZ ÇALIŞIYORLAR

114 yıldır Dünya Kadınlar Günü olarak kutlandığını söyleyen Yıldız, “Almanya’da bile toplumsal cinsiyet eşitliği hala hayata geçirilebilmiş değil. Sadece eşit kariyer fırsatları talep etmek de yeterli değil. 1970’lerin kadın hareketi haklı olarak eşitliğin ön koşulu olarak kapitalist sömürünün aşılmasını talep etti.  Bugün bile Avrupa’nın başka hiçbir yerinde kadın ve erkek arasındaki ücret farkı Almanya’daki kadar büyük değildir. Kadınların çoğunluğu düşük ücretli işlerde, güvencesiz işlerde çalışıyor ve çoğu zaman kendi işlerinden geçinemiyor. Yaşlılıkta durum daha da kötüleşiyor: pek çok kadın, onlarca yıl çalıştıktan sonra bile küçük bir emeklilik maaşı ve yoksulluk içinde bir yaşamla karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle, düşük ücretleri ortadan kaldırmalıyız! “Tipik” kadın işlerindeki düşük ücretlere bir son verin! Güven ve onur içinde bir yaşam ve emeklilik için iyi bir iş ve adil ücretler istiyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir