Mehmet Yıldız: “Birlikte Güçlüyüz: Solcular, Sosyalistler ve Komünistler“

Hamburg Bağımsız Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız, son dönemde Sol Parti (Die Linke) içinde yaşanan gelişmeleri ve bu çerçevede ortaya çıkan tartışmaları değerlendiren bir açıklama yaptı. 

GAZETEM/HAMBURG

İşte Yıldız’ın o açıklaması:

Birlikte Güçlüyüz: Solcular, Sosyalistler ve Komünistler

Sol Parti’nin (Die Linke) yaşadığı düşüş, hiçbir sosyalistin sevineceği bir durum olmamalıdır. Düşman, egemen sistemdir; ilerici güçler değil. Sol Parti’nin Erfurt Parti Programı’ndan sapmasını ve artık anti-kapitalist ve barış yanlısı tutumunu temsil etmemesini üzüntüyle karşılıyorum. Ancak bu kapitalist toplumda sol ve sosyalist güçlerin zayıflaması bizi sevindirmemelidir. Nesnel ve tartışmalı eleştiriler uygun olmakla birlikte, solun sürekli zayıflamasına duyulan sevinç pek de anlamlı değildir.

Çünkü emperyalizmin içinde bulunduğu güncel savaşlar ve krizler bağlamında işçi hareketini (işçiler, öğrenciler, kadınlar) organize etmemiz ve savaşlardan, yoksulluktan ve çevre tahribatından arınmış daha iyi bir dünya için mücadele etmemiz gerekiyor. Bu tür pozisyonların güçlenmesi bizi sevindirmeli, zayıflığımız değil. Bu zayıflıktan ders alarak geleceği daha güçlü bir şekilde şekillendirmeliyiz. Bunun için eleştiri ve öz eleştiri sosyalistler için önemli bir araçtır.

Bu nedenle gücümüzü okullarda, üniversitelerde, iş yerlerinde ve mahallelerde örgütlenerek toplumsal değişim için çalışmaya yönlendirmeliyiz. Seçimler tek başına toplumsal koşulları değiştirmeyecektir. Parlamento, siyasi çalışmaların bir parçasıdır ve baskı altındaki işçilere, öğrencilere ve kadınlara bir ses vermek için bir yerdir.

Ancak parlamentolar, toplumsal koşulları değiştirmenin yerleri değildir. Sokaktaki hareket olmadan parlamentolarda hiçbir şey değişmeyecektir. Eğer seçimler derinlemesine toplumsal koşullarda bir değişim getirecek olsaydı, kapitalistler çoktan parlamentoları feshetmiş olurdu. Bu nedenle, aydınlatmak ve toplumla birlikte barış, onurlu bir yaşam ve doğanın korunması için mücadele etmek bizim görevimizdir. Sosyalistlerin ve komünistlerin görevi bu mücadeleyi örgütlemektir.

Bu nedenle, birlikte güçlü olmaya çalışalım ve zayıflığımız üzerine sevinmekle vakit harcamayalım.

Sosyalist ve dayanışma selamlarımla, 

Mehmet Yıldız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir