Önder Zeybek, CDU Hamburg’dan Milletvekili Adayı Seçildi

Hamburg Türk Toplumu Başkan Yardımcısı Önder Zeybek, CDU’nun aday belirleme toplantısında Eyalet Meclisi listesinden 34. sıradan Milletvekili Adayı oldu.

Söyleşi: Mehmet Atak (Gazetem.eu/LİMAN)

Hamburg Eyaleti’nde gelecek yıl yapılacak Eyalet Parlamentosu Milletvekili seçimleri için adaylarını belirleme kapsamında CDU Eyalet Listesi’ne 34. sıradan Önder Zeybek seçildi.

Önder Zeybek (50) kimdir?

Önder Zeybek, 4 yaşındayken Denizli’den ailesiyle birlikte Hamburg’a geldi. Okul ve eğitimini burada tamamladı. Evli ve 3 yetişkin oğlu var. Endo Klinik’te teknisyen olarak çalışıyor. Hamburg Türk Toplumu (TGH) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Almanya Türk Toplumu (TGD) Denetleme Kurulu Üyesi. Ayrıca uzun yıllar Galatasaray Hamburg e.V.’nin Yönetim Kurulu’nda yer aldı.

İşte Önder Zeybek’le söyleşimiz:

SORU: Sayın Zeybek, sizin uzun yıllardır STK ve spor camiasında faal bir kişi olarak yer almanızın kaynağında neler yatıyor?

YANIT: Ailem sayesinde topluma katkıda bulunmayı erken yaşlarda öğrendim ve diğer insanlar için ayakta durmanın, onlara yardım etmenin ve birbirimizi desteklemenin ne kadar önemli olduğunu anladım. Dünyada çok fazla savaş ve nefret varken, çevreme yardım etme ve değerlerimi örnek alma isteği ile hareket ediyorum. Bunu uzun yıllar futbol antrenörü olarak gençlere de aktardım. Biz ancak bir takım olarak güçlüyüz ve bu inanç tüm kariyerim boyunca devam etti.

SORU: 2023 yılı Mart ayı başında yapılacak Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekilliği seçimleri için CDU’dan 34. sıradan aday adayı seçilmenizden dolayı tebrik ederiz. Hamburg Hristiyan Demokrat Parti CDU’dan milletvekilliği için aday adaylığınız nasıl gelişti? Teklif mi aldınız, yoksa şahsi isteğiniz mi etkili oldu?

YANIT: Uzun yıllar boyunca siyaseti gözlemledim ve inceledim. Farklı partilerden insanları tanıdım. İnandırıcılar mı, değerleri nedir? Güvenilirler mi? Şimdi CDU ve Altona yerel derneğinde siyasi evimi buldum çünkü politikacılar beni insan olarak ikna etti. Bu nedenle eyalet listesinden aday olma teklifini kabul ettiğim için çok mutluyum.

Beni teşvik eden ve itici gücüm şehrimiz ve sakinleridir. Hamburg’u seviyorum ve buradaki insanları savunmak istiyorum. Şu anda çok zor zamanlar yaşıyoruz ve artık toplumu güçlendirmek ve birleştirmek önemli. Ben de bilgi birikimimle buna katkıda bulunmak istiyorum. Çok sayıda eğitim kursu ve geniş bir ağda onlarca yıllık deneyimim sayesinde birçok fikrim ve fırsatım var.

SORU: 7 Eylül Cumartesi günü yapılan CDU Aday Belirleme Toplantısından önceki düşünceniz ne yönde idi?

YANIT: Bazı durumlarda zaman su gibi akıp gider, ama aday adaylığı konusunda tam tersi oldu. Kendimden emin olmama rağmen, ilk defa siyasete atılıyor olmam nedeniyle oldukça heyecanlı saatler yaşadım.

SORU: Eyalet Listesi’ne seçildiğinizi öğrendiğinizde neler hissettiniz?

YANIT: Listelerin belirlendiği gün, bir iş nedeniyle Berlin’de olmama rağmen aklım hep Hamburg’daydı. Sonucu aldığım an çok mutlu oldum. CDU Eyalet Başkanı ve Başbakan Adayı Dennis Thering’in önderliğinde oylarımızın daha da artacağına inanıyorum.

SORU: UEFA gruplarında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın rakipleri belli oldu. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

YANIT: Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden her ekibe iyi şanslar ve başarılar diliyorum. Tabii ki Milli Takım’a da. Alacakları başarılı sonuçlarla ülke puanına katkıda bulunmalarını temenni ediyorum.

SORU: Süper Lig’de bu sezon kim şampiyon olur sizce?

YANIT: Üç Büyükler’den birinin şampiyon olması gayet doğaldır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir