Yıldız, Dolzer ve Kaya’dan Barış İçin Ortak Festival Çağrısı

Hamburg Eyalet Bağımsız Milletvekilleri Mehmet Yıldız, Martin Dolzer ve Metin Kaya, birlikte organize ettikleri Barış ve Dayanışma Festivali’ne tüm vatandaşları davet ettiler.

14 Eylül Cumartesi günü 14:00-20:00 saatleri arasında Billstedt Marktplatz’da gerçekleşecek festivale, ünlü Alman siyasetçi Willy Brandt’ın oğlu Peter Brandt da katılacak.

WILLY BRANDT’IN OĞLU PETER BRANDT BİLLSTEDT’E GELİYOR

Tüm Hamburgluları Barış ve Dayanışma Festivali’ne beklediklerini söyleyen Yıldız, Dolzer ve Kaya, “Federal hükümetin savaşlara, yeniden silahlanmaya ve toplumun militarize edilmesine göz yumduğu bir dönemde, festivalimizle barış, silahsızlanma ve diyalogun yanı sıra savaş yerine uluslararası hukukun yeniden hayat bulması için bir örnek teşkil ediyoruz. Ukrayna ve Filistin’deki savaşlar ancak diyalogla çözülebilir. Bunun için acil ateşkes gerekiyor. NATO’nun doğuya genişlemesi, Almanya’ya uzun menzilli füzeler yerleştirilmesi, Ukrayna’ya silah sevkiyatı ve toplumun askerileştirilmesi yerine, Almanya NATO’dan çekilmeli, diplomatik yollarla barış çabalarına öncülük etmeli ve savaş yerine eğitim, sağlık, emeklilik ile sosyal refah için kaynaklarını harcamalıdır” diye açıklama yaptılar.

MURAT İNCE DE SAHNEYE ÇIKACAK

Festivalde, Hamburgluların yakından tanıdığı rockçı Murat İnce ve grubu Nalband sahne alacak. Linda Kraenkova, Rene Tenenjou ve İran-Afgan müzik grubu Team DJ: MO da vatandaşlara müzik keyfi yaşatacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir