Lübeck Fatih Camii’nin 50. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletindeki tarihi Lübeck şehrinde, 1974’te ibadete açılan Fatih Camii’nin 50. kuruluş yılı şöleni, 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Şölene çeşitli kesimlerden üst düzey temsilciler de katıldı.

Haber ve Fotoğraflar: KADİR TAÇGIN

Lübeck şehrinde Müslümanlara dini hizmet veren Fatih Camii’nin 50. kuruluş yılı, yaklaşık 500 kişinin katılımıyla tam bir şölen havasında kutlandı.

Açılışta T.C. Hamburg Muavin Konsolosu Hamide Yavuz, Lübeck Şehri Başkanı Henning Schumann, Belediye Başkanı Jan Lindemann, Milli Görüş Genel Sekreteri Ali Mete, Kuzey Almanya İslam Toplumu Başkanı Mehmet Karaoğlu, Schleswig-Holstein Şura Başkanı Fatih Mutlu ve Kilise Papazı Kutsche de hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Lübeck Fatih Camii Başkanı Ahmet Kahya, konukları selamlayarak özetle şöyle dedi:

“Değerli Cemaatimiz,
Sizlerin de katkılarıyla 50. yıl kutlamamızı gerçekleştirdik. Bu şölenimiz, sadece 50. yıl kutlaması değildi; aynı zamanda cemaat ve cemiyet olarak olgunlaştığımızı ve Lübeck şehrinde Müslümanlar olarak her alanda sorumluluk almaya hazır olduğumuzu gösteren bir vesileydi. Siz değerli cemaatimiz, bizleri bu şölende yalnız bırakmadığınız için ve burada emeği geçen kardeşlerimize, özellikle komisyon başkanımız Hayrullah Özdamar’a ve resimleri ile çadırımızı süsleyen gazeteci Kadir Taçgın abimize teşekkür ediyorum. Allah bizlere nice 50. ve 100. yıl kutlamalarını nasip eylesin. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Selam ve muhabbetle.

Tören boyunca konuklara yiyecek ve içecek servisi yapıldı. 50. yıl kutlama şöleninde davetlilerin konuşmaları alkışlarla karşılandı.

Lübeck Şehri Başkanı Henning Schumann, “Burada bir köprü görevi ortaya konuluyor,” diyerek beğenisini dile getirdi.

Muavin Konsolos Hamide Yavuz, “Bu tür kuruluşların önemli toplumsal görevleri üstlenmeleri sevindiricidir,” dedi.

Milli Görüş Genel Sekreteri Ali Mete, “Artık kenar köşelerde değil, merkezi yerlerde öne çıkan camilerimizin, Gençlik ve Kadın Kolları teşkilatları ile hizmet ağı gün geçtikçe genişlemektedir,” şeklinde konuştu.

Kuzey Almanya İslam Toplumu Başkanı Mehmet Karaoğlu, “Gün geçtikçe üye sayımızla birlikte faaliyetlerimiz de artış kaydediyor. Hamburg’la birlikte Lübeck de bu faaliyetlerde önemli bir yer tutmaktadır,” ifadelerini kullandı.

Schleswig-Holstein İslami Şura Başkanı Fatih Mutlu ise, “Almanya’da siyaset, spor ve iş dünyasında Türk kesiminin uyumlu ağırlığı ortadayken, entegrasyon konusunda siyasetten ve medyadan bazı yanıltıcı görüşlerin ortaya atılmasını hayretle karşılıyoruz,” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir