Türkiye’nin gündemi: Bebekleri öldüren “Yeni Doğan Çetesi”

Türkiye’yi sarsan, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk edip ölümlerine neden olan ‘yenidoğan çetesi’ne ilişkin soruşturma, Mart 2023’te CİMER’e yapılan ihbarla başlatıldı.

GAZETEM/HABER

Foto:Youtube

22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede çete lideri doktor Fırat Sarı ile yöneticisi Doktor İlker Gönen’in toplamda 177 yıl 6’şar aydan 582 yıl 9’ar aya kadar, diğer örgüt yöneticisi Gıyasettin Mert Özdemir’in ise 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapsi istenirken, ‘malen sorumlu’ olan 19 hastane ile bağlı oldukları şirketlerin de kapatılarak mal varlıklarına el konulması talep ediliyor.

Olaya ilişkin tutuklanan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıkarken, gazeteci Emrullah Erdinç sosyal medya hesabından yeni detay paylaştı.

Çetenin telefon görüşmeleri ortaya çıktı. Gazeteci Emrullah Erdinç bu telefon görüşmelerinin bazılarını sosyal medya hesabından paylaştı.

● 5 tane değil 3 tane bebek istiyorum biraz daha anası s…. ölümden dönmüş böyle gebermeye yakın ● Doğukan deneysel tedavi yapıp çocukların canına kastediyor. Bak inatla bebek yolluyorum ölüyor orada ● Sipisi çıkmış a…. k… çocuğunun hocam ya ● O çocuk gitti artık damar yolu bile açılmaz ki ona s…. çocuğu ya ● Devlet bunların anasını s… o sözleşmeyi görse. Bu hasta kaçırma, pazarlamaya giriyor ● Dolaptaki geçmiş tarihli ilaçları neden kullanmadın? ● Ya bir bebek ölmüştü saatlerde yanlışlık vardı ben düzelttim ama şeyi hesaba katmamışım ölüm saatini ● Muhasebe beni aradı Yünaç bebeğin akciğer grafisi ilk gün çekilmemiş, şu an entübe olarak yatan bir bebeğin çekimini yapın Yünaç diye kayda girin ● Mehtap ex olan bir bebeğin var senin değişik isimli a…. koyayım Onu sana atacağım düzenleyebilir misin, kötüleştireceğim sadece ● 3 gün yaşayan çocuğu 6 gün gösterirken ne düşünmüş, insan gibi yapsın ya ● Arıca da ex olmuş haberimiz yok, kimsenin haberi yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir