BAŞAKŞEHİR AVRUPA LİGİ’NDE SON 16’DA

Süper Lig’de 1 puan farkla liderliğe yükselen Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi’nda Sporting Lizbon’u 4-1’le eleyerek son 16 takım arasına kaldı. Avrupa kupalarında tek temsilcimiz olarak yoluna devam eden Başakşehir’in rakibi bugünkü kura çekiminde  belli olacak.

TUR BİR GELDİ BİR GİTTİ AMA..

Portekiz takımı ile karşılaştığı ilk maçta Sporting’e 3-1 yenilmiş olan Başakşehir, İstanbul’da Skretel’in gölüyle 1-0 öne geçti, ilk yarının son dakikasında ise, Visca’nın golü ile  durum 2-0 oldu. Maçın bu skorla maçın  sona ermesi halinde Başakşehir averaj üstünlüğü ile tur atlayacaktı. 

İkinci yarı ortalarında rakibin golüyle durum 2-1 olunca, Başakşehir’in maçı uzatmalara götürebilmesi için bir gol daha atması gerekiyordu. Ve beklenen gol 91. dakikada geldi: 3-1.. Böylece maç 15’er dakikalık iki devre halinde  uzatmaya gitti.

Ve maçın son uzatma dakikası olan 119’da kazanılan penaltıyı Visca ağlara göndererek turun kapısını açtı: 4-1..

KURRALAR ÇEKİLDİ

UEFA Avrupa Ligi’nde Portekiz ekibi Sporting Lizbon’u 3-1’in rövanşında 4-1 mağlup ederek son 16 turuna yükselen temsilcimiz Başakşehir’in rakibi belli oldu. Turuncu-lacivertli temsilcimiz son 16 turunda Danimarka ekibi ile Kopenhag karşılaşacak.

Son 16 turunda ilk maçlar 12 Mart, rövanş maçları ise 19 Mart tarihlerinde oynanacak.

Rakip Kopenhag, Şampiyonlar Ligi’ne elemelerde veda ettikten sonra Malmö, Dinamo Kiev ve Lugano’nun bulunduğu grubu 2. sırada tamamlamış ve son 32 turunda Celtic’i 1-1’in rövanşında deplasmanda 3-1 mağlup ederek tur atlamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir