GEMİDEKİ DEFİLEDE İNCİ HAKBİLEN RÜZGARI

HAMBURG limanında bulunan “Dampfer Mississippi Queen„ gemisinde İnci Hakbilen moda tasarımları gösteriye çıktı.
200 davetlinin iştirak ettiği renkli defilede, 34 mankenin podyumdaki muhteşem gösterisi alkışlarla karşılandı
.

Tasarımcı İnci Hakbilen (solda)

Ankara’da Atatürk Kız Meslek Lisesi ve Gazi Üniversitesi Kız Sanat Yüksek Öğretmen okulunu bitirdikten sonra 30 yıl önce Hamburg’a yerleşen moda tasarımcı ve usta terzi İnci Hakbilen, yıllardır Hamburg ile Almanya çapında ve Avrupa ülkelerinde sergilediği moda defilelerinden 16.’sını bu defa Hamburg limanındaki gemide gerçekleştirdi.

Gazeteci Emine Sonugür’ün Almanca sunumunda, Kate Shine’nin ‘Cellistin’ adlı büyüleyici müziği eşliğinde, Latife Birenheide ve Matthis Birenheide çiftinin göz kamaştırıcı tango gösterisi ile açılan muhteşem defilede, değişik kültürlerden gönüllü mankenler podyuma çıktı.

GENÇ TASARIMCIYA DESTEK

Genç tasarımcı Şenay Birenheide’yi desteklemek için ona ait koleksiyonun da sergilendiği defilede, konuk tasarımcı Şenay Birenheide’in yeni koleksiyonundan inci dantelli ve parlak payetli elbiseler podyumda gösterime sunuldu.


Defilede 20’si İnci Hakbilen ekibinden olmak üzere 2 engelli, 2 tesettürlü ve 2 de homoseksüelle birlikte toplamda  34 manken  podyumda giysilerin sunumunu yaptılar. Salonun dolu olmasından dolayı da misafirlerin çoğu gösterimi ayakta izledi.

ENGELLİ MANKENLER PODYUMDA

”Engelli kızlarımız büyük ilgi topladı, podyumda yürürlerken mutlulukları gözlerinde okunuyordu” diye konuşan tasarımcı organizatör İnci Hakbilen, modada engeli ortadan  kaldırdığını, asıl engelin insanların içinde olduğunu, öncelikle bunun yok edilmesi gerektiğini vurguladı.


Gelecek yıllarda çok daha enteresan tasarımların sunulacağı defileler düzenleneceğini ifade eden Hakbilen, “Çok başarılı bir sunumla her kesime mesajımızı vermiş olduk. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Alman, yabancı ve Türk davetlilere de katılımlarından dolayı saygılarımı sunuyorum” dedi.


Haber/Foto: Özgül KARIK


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir