ALMANYA’DA AVM’LER AÇILIYOR

Almanya’nın ünlü AVM zinciri KaDeWe’yi işleten Avusturyalı şirket devlete dava açarak, halen açık olan 800 metrekareden büyük AVM’lerin de açılmasını sağladı.  Mahkeme kararı diğer alışveriş merkezleri için de emsal olacak.

Almanya’nın başkenti Berlin’in sembollerinden olan, Avrupa’nın ikinci büyük alışveriş merkezi KaDeWe, corona virüsü kısıtlamalarına karşı Almanya devletine açtığı davayı kazandı.

SÖZCÜ gazetesi Avrupa Yayın Yönetmeni Ali Gülen’in haberine göre, KaDeWe’yi işleten Avusturyalı Signa Holding, Berlin Eyalet Mahkemesi’ne ‘alışveriş merkezlerine corona kısıtlaması’ kararını taşıdı. 800 metrekareye kadar olan iş yerlerinin açılmasına izin verilmişti.

Mahkeme kararında alışveriş merkezinin tek bir ‘işyeri değil’, onlarca farklı büyüklükteki bağımsız iş yerlerinden oluştuğu hükme bağlandı. Böylece, alışveriş merkezleri içindeki tüm dükkanların açılmasına da onay çıktı. Mahkeme, “800 metrekarelik yerlerin açılması kararı, alışveriş merkezinin içinde bulunan iş yerleri için olumsuz sonuç doğuramaz” kararını verdi.
Bu kararla, Almanya’da dev alışveriş merkezlerinin açılmasının önünde engel kalmadı. Salı günü KaDeWe’nin açılması bekleniyor. Bunu Almanya’daki diğer alışveriş merkezleri de takip edecek. (…)

Kaynak: SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir