ALTONA 93’TE ALGAN GİTTİ, GOLZ GELDİ

127 yıllık spor kulübü Altona 93, futbol takımının başında 5 yıldır Teknik Direktör olarak görev yapan Berkan Algan’la yollarını ayırdı.

Türkiye’nin en eski spor kulübü Beşiktaş’tan 10 yıl önce, 1893 yılında kurulmuş olan Hamburg’un köklü kulüplerinden “Altona 93”, Korona salgını sebebiyle liglere verilen arada, arzu edilen transferlerin yapılamamasından dolayı takımın düşme hattında olması karşısında Teknik Direktörleri Berkan Algan’ın işine son verdi.

Futbolculuk döneminde çeşitli takımlarda top koşturan Berkan Algan, 5 sezondur  Altona 93’ü çalıştırıyordu ve 2 kez yılın Teknik Direktörü seçilmişti.  43 yaşındaki Algan, 8 bin seyirci kapasiteli bir sahada maçlarını oynayan ve Oberliga’daki (5. Lig)  takımını, uzunca bir aradan sonra, son 3 sezonda 2 kez  4. Lig Regional Liga’ya çıkarmasıyla birlikte başarılı bir grafik yakalamıştı. Ancak, kadrosunda Türk futbolcular da bulunan Altona 93, 2019-20 sezonunda Werder Bremen II, SV Drochtersen/Assel, SC Weiche Flensburg 08, Hamburger SV II, Hannover 96 II, Hannoverscher SC, TSV Havelse, Heider SV, SSV Jeddeloh, Holstein Kiel II, VfB Lübeck, Lüneburger SK Hansa, Eintracht Norderstedt, VfB Oldenburg, BSV Rehden, FC St. Pauli II, VfL Wolfsburg II gibi dişli takımların bulunduğu grupta mücadele ederken, umduğu puanları toplayamadı. Altona 93, bu sezon Regional Liga Nord grubunda yaptığı 21 karşılaşmada ancak 16 puan elde ederken, sıralamada ise düşme hattındaki 3 takım arasında bulunuyor.

Kulübüyle 2 yıllık mukavelesi olan Berkan Algan, tam da Korona günlerinde yollarının ayrılmış olması konusunda henüz bir açıklama yapmazken, tecrübeli teknik adam Algan’ın yerine, yeni yapılanma amacıyla eski kalecilerden Richard Golz’un sportif direktörlüğe getirildiği duyuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir