EROL CEYLAN’IN BAŞARILARI KİTAP VE FİLM KONUSU

Avrupa ve Dünya çapında başarılara imza atıp 5 kez “Yılın en başarılı Promotörü” seçilen EC Boxing  spor kulübü Başkanı işadamı Erol Ceylan’ın hayatı, Vedat Alyaz tarafından biyografik roman şeklinde kaleme alınırken, film tekliflerinin de inceleneceği belirtiliyor.

Derleme: Mehmet ATAK (gazetem.eu)

Küçük yaştan beri spora karşı olan aşırı merakı sebebiyle 2009 yılında EC Boxing’i kurduktan sonra, seçkin boksörleri bünyesine katarak  kısa sürede bir dünya markası haline getiren Hamburglu işadamı Erol Ceylan, bir yandan da 13 şirketli dev bir Holdingi  başarıyla yönetiyor. 

Yozgatlı bir ailenin çocuğu olan Hamburg doğumlu Erol Ceylan‘ın renkli yaşamı, şu günlerde kulübün Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Vedat Alyaz‘ın kaleminden en ince noktasına kadar yazıya dökülüyor. Kitap çalışması, biyografik roman türünde hazırlanıyor.

MÜCADELE VE AZMİN GÜCÜ ÜSTÜN GELDİ

Ticarete karşı olan tutkusu sonucu,  azimli mücadele gücüyle zaman içinde 13 şirket kurma aşamasına gelen  ve  boks kulübü başkanı olarak defalarca dünyanın en başarılı promotörü ünvanını alan  Erol Ceylan‘ın bu renkli dünyası, gerçekten de tam kitaplık öykülerle dolu. Ayrıca da, tasarlandığı gibi sinema dünyası için de eşi zor bulunur türden bir film konusu olarak karşımızda duruyor.

SİLAH ÇEKEN DAZLAK’IN TABANCASINI ALDI

1985 yılı sonlarında, Ramazan Avcı‘nın  Hamburg’da Dazlaklar tarafından öldürülmesini takiben bazı bölgelerde artış gösteren Neo-Nazi olayları esnasında, Wilhelmsburg semtinde kurulan WTB gençler grubuyla Dazlaklara karşı çıkan Erol Ceylan ve arkadaşları, bölgesel olayların yatıştırılmasında hayli etkin bir rol üstlendi. 

1986 yılı ortalarına kadar devam eden Dazlak olaylarını yerinde incelemek üzere TV  ekibiyle birlikte Hamburg’a gelen usta gazeteci ve TV programcısı Uğur DündarErol Ceylan‘ın çekimser kalmasına rağmen grubuyla görüşerek, Alster gölü kenarında Dazlakların toplandığı civarda çekim için kendileriyle anlaştı. İki grubun birbiriyle ilk kapışması esnasında hiç beklenmedik bir gelişme yaşandı. Aniden silahını çeken bir Dazlağın tetiği çekmesine fırsat kalmadan, atik davranan Erol Ceylan, silahı elinden almayı başardı ve Dazlaklar çareyi kaçmakta buldu. Günler sonra Dazlaklardan birinin bir Türk genci tarafından bıçaklanması üzerine, filmlere bile konu olan Dazlak olayları da sona ermiş oldu. Bu sahneler Türkiye’de Uğur Dündar’ın TV programında gösterildi. O sıralarda henüz 14 yaşında olan  Ceylan, silahı tanımadığı birine sattığını belirtti.

HAMBURG TÜRK TOPLUMU’NUN TEMELLERİ O YIL ATILDI

Öte yandan, bugün 26 derneği bünyesinde barındıran çatı kuruluşu (TGH) Hamburg Türk Toplumu ‘nun temeli de,  Dazlak olaylarının başladığı bir dönemde atıldı.  1985 yılı Aralık ayı sonlarında Ramazan Avcı’nın Dazlaklar tarafından öldürülmesi ve 1986 yılı başlarında karlı bir kış günü, Ramazan Avcı için 20 binden fazla insanın katılımıyla düzenlenen yürüyüşün ardından, Prof. Hakkı Keskinbaşkanlığındaki Türkiye Göçmenler Birliği kuruldu.. Dünya çapında ses getiren bu kuruluş, Hamburg Türk Toplumu adını aldı ve Almanya çapında da teşkilatlandı.

MERDİVENLERİ AĞIR AĞIR TIRMANDI

Erol Ceylan, babasının bakkal dükkanında  ticari sırları öğrenip, yavaş yavaş kendi işini kurma hayallerini uygulamaya koyuldu. Bir ara Sırbistan 1 Lig’inde ünlü futbolcuların menecerliğini de yaptı ve Almanya çapında 13 şirket kurarak iş dünyasına demir attı. Daha sonra, dövüş sporlarına karşı olan aşırı merakla 2009 yılında EC Boxing adlı boks kulübünü kurup, bugün diplomalı Antrenör Bülent Başer‘in çalıştırdığı dünya çapındaki boksörlerden kurulu ekiple 50’ye yakın şampiyonluklara imza attı. Ceylan, yıllar önce satın aldığı otelinin alt katını modern bir spor salonuna çevirip, değişik ülkelerden gelmiş olan sporcularına  tahsis etti.

Erol Ceylan ve Eşi

ÖNCE KİTAP, SONRA SİNEMA FİLMİ

EC Boxing kulübünün Basın Ve Halkla ilişkiler Danışmanı Vedat Alyaz,  işadamı Erol Ceylan’ın yaşamını kaleme alırken bile büyük heyecan ve gurur duyduğunu belirterek, ” Başkan Erol Ceylan’ın hayatı oldukça renkli, heyecanlı, düşündürücü, gurur verici ve bir o kadar da heyecanlı bir sinema filmi gibi. Halterde Naim Süleymanoğlu, müzik dalında Müslüm Gürses ve futbolda  Taçsız Kral Metin Oktay fimleri ne kadar izlenmiş ve beğenilmişse, yaşayan efsane Erol Ceylan’ın hayatını konu alan bir filmin de bir hayli ilgi göreceği varsayımıyla planlarımızı yapıyoruz. Tabii ki kaliteli filmler çeken bir yapımcı olmasına özen gösterilecektir”şeklinde ifadede bulundu.

48 yaşındaki başarılı işadamı ve dünya çapındaki bir spor kulübünün  başkanı olan Erol Ceylan ise, kısa açıklamasında,“Film konusu çok önemli bir proje. Kitap hazırlığı aşamasında işin detayları da yavaş yavaş netlik kazanacaktır” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir