HASAN ŞAŞ İSTİFA ETTİ

Futbolculuk döneminden bu yana Galatasaray’ın hocası Fatih Terim’le pek çok şampiyonluklar yaşamış olan Hasan Şaş, yardımcısı olarak görev yaptığı Fatih Terim’e bile veda etmeden kulüpten ayrıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in Yardımcısı olarak yıllardır hizmet veren Hasan Şaş, özellikle bu sezonun ilk yarısında yaşanan meydana gelen bazı olaylar sonucu, 2020-2021 sezonu için teknik kadroda düşünülmediğini öğrenince, işine son verilme kararını beklemeden istifa ederek kulüpten ayrıldı. Futbolculuk döneminde Fatih Terim’in başında olduğu Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazandığı kadroda yer alan ve futbolu bıraktıktan sonra yardımcı antrenör olarak Terim’in ekibine dahil edilen Hasan Şaş, defalarca tribüne gönderilme cezası almasıyla tepkileri üzerine çekiyordu.

İSTİFAYA GİDEN YOL

Şenol Güneş’in Milli takımın başında olduğu ve Türkiye’nin dünya 3.’lüğünü kazandığı Dünya Kupası grup maçında Brezilya’ya attığı golden sonra sevinç gösterisi yapmaması sebebiyle eleştirilen Hasan Şaş’ı apar topar istifaya götüren olaylar, gazetelere yansıyan şekliyle şöyle gelişti:

  • Uzun uğraşlar sonucu yüksek bir maliyetle transfer edilen Falcao’nun sakatlık sebebiyle takıma giremediği günlerde Hasan Şaş’ın “Dünyanın parası ödenen Falcao bu mu ?” şeklinde konuşarak, dolaylı olarak yönetime gönderme yapması.
  • Şampiyonlar Ligi’nde St. German maçı öncesinde takım otobüsünde tüm futbolculara yönelik sert şekilde çıkışması.
  • Galatasaray’ın bu sezonun ikinci yarısındaki seri galibiyetlerinde yabancı futbolcuların gösterdiği yüksek performans karşısında, “Ama onlar da yılda milyonlarca Euro’luk yüksek paralar alıyorlar” şeklindeki yaklaşımı ile tüm yabancı futbolcuları kendinden soğutması.

FATİH TERİM “LİG BİTMEDEN OLMAZ” DEDİ AMA.

Bu sezonun ilk yarısından itibaren meydana gelen yukarıdaki olaylar sonrasında Hasan Şaş’ın gönderilme eğilimlerini her defasında “Darılmaca, gücenmece yok ama Lig bitmeden olmaz!” diyen Fatih Terim, operasyonu bekletti. Fakat, 2020-2021 Teknik kadro planlaması şu günlerde yapılırken, Terim’in Adanalı hemşehrisi Hasan Şaş’ın, gelecekteki teknik ekipte düşünülmediği belli oldu.

Bu kararı öğrenen Hasan Şaş ise, sezon sonunda artık düşünülmediği tebligatını beklemeden acele istifasını açıkladı. İşin garip yönü ise, istifa  sonrasında, yıllarca birlikte çalıştığı Hocası Fatih Terim’le, teknik ekipteki arkadaşları ve futbolculara veda etmeyişi idi.

Derleme: Mehmet ATAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir