CHP HH-SH BİRLİĞİ’NDEN 19 MAYIS MESAJI

*CHP HH SH Birliği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajımızdır.*

19 Mayıs 1919 günü Samsun’da atılan ilk adımla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesi başlamıştır.

*GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER*

“Başkentin işgal altında olduğu padişahın emperyalist güçlerle kucaklaştığı Damat FERİT’in türlü oyunlarla topraklarımızı pazarladığı bir dönemde Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK 19 Mayıs günü bir milletin makus talihini değiştirmek için Samsun’a adımını atmıştır.

Vatanın her karışının düşman işgalinde olduğu , 101 yıl önce topraklarımızı işgal eden emperyalistler ve hıyanet içinde vatanı pazarlamaya çalışanlar için Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK “ geldikleri gibi giderler” demişti.

Geldikleri gibi gittiler, bugün yine hıyanet içinde olanlar var, onlar da geldikleri gibi gidecekler, gitmelerine ramak kaldı.”

*EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR*

“19 Mayıs Ulusumuzun bağımsızlığını yok etmeye kalkışan güçler için o gün hüsran ve yenilgiyle bitecek sürecin ilk adımı olmuştur.

19 Mayıs yoksul bir halkın kazandığı zaferlerle tüm mazlum milletlere umut ışığı olduğu günün adıdır. O gün Samsun’da parlayan Kurtuluş Savaşı kıvılcımı, AMASYA’da “milletin azim ve kararı” hâline gelmiş, ERZURUM’da “Vatan Bir bütündür, bölünemez.” ülküsüyle birleşmiş, SİVAS’ta her türlü manda ve himayeyi reddederek, ANKARA’da Milletin Meclisini kurmuştur.

Türkiye’de hak, hukuk, adalet kavramlarının yok edildiği, laik, demokratik, sosyal devlet yapısının tahrip edildiği liyakatin önemsizleştiği bir ülke haline getirildiği bir süreçten geçmekteyiz.

Hak, hukuk, adalet kavramları yok ediliyor, millet egemenliğinin üzerine tek adam rejimi kabus gibi çökmüş durumda, sosyal devlete dair bir emare göremiyoruz.

Otoriter yönetimlerin sürekli olarak muhalefeti düşman gibi göstermesi, panik içinde korku yaratmaları, her alanda darbe yaparken bile darbe çığırtkanlığı yapmalarını halkımız hiç bir şekilde kabul etmemektedir.

Muhaliflere karşı başlattıkları linç kampanyaları, inanç boyutu ile kullanilan Diyanet işleri başkanlığı ve Rütük eliyle düşünçe özgürlüğüne getirdikleri yasaklar ile bizleri susturmaya çalışıyor.

19 Mayıs’ta başlayan kıvılcım Bugün de Cumhuriyet’e ve onun aydınlığına inanan her insan o gün tutuşturulan meşale kadar diridir.

Ve binyıllar geçse de yine diri kalacaktır.

Bunu hiç bir şey değiştiremez. “Bütün ümidim gençliktedir” diyen Ulu Önder’in izinde yürüyen gençlerimiz en büyük gücümüz ve güvencemizdir.

ATATÜRK’ün adını silmek isteyen tüm karanlık zihniyetlere karşı gençliğimiz ve ulusumuz kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecektir.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizin ve tüm ulusumuzun “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyor, 19 Mayıs 1919’da başlayan büyük yolculuğun 101. Yıl dönümünde başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarına Tanrı’dan rahmet diliyor, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum.”

CHP HH SH Birliği Yönetim kurulu adına

Erol BULDAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir