DEMOKRAT ÇORUMLULAR’DAN 2 ETKİNLİK İPTALİ

Hamburg Demokrat Çorumlular Platformu, korona virüsü sebebiyle getirilen resmi yasaklama ve kısıtlamalardan dolayı önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan “Piknik” ve “Çorum Katliamı” etkinliklerinin zaruri olarak iptal edildiğini duyurdu.

Durmuş Erkişi

Başkan Durmuş Erkişi imzasıyla yapılan  “Kamuoyuna Açıklama” başlıklı duyuru metni şöyledir:

“Dünyayı etkisi altına alan ve yaşamı durma noktasına getiren Covid-19 corona virüsü salgını nedeniyle ölü sayısı her geçen gün artıyor. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü kısa süre içerisinde dünyanın tamamına yayılmış ve birçok ülkede peş peşe vaka ve ölüm haberleri gelmeye başlamıştı. Bu kapsamda bugüne kadar corona virüsü nedeniyle vaka sayısı dünya üzerinden 200 bine yaklaştı. Ölüm sayısı ise 8 bine yaklaştı.

Geldiğimiz noktada maalesef bu virüs yaşadığımız ülke Almanya’yı da çok güclü bir şekilde etkiledi. Gerek maddi gerekse manevi açıdan çok zarara yol açtı. Kısa bir zaman sonra insanların normal yaşamlarına dönebileceğine dair ibareler tek tek yok oluyor. 

Almanya`da ve dünyadaki bu gelişmeler neticesinde Demokrat Çorumlular Platformu Hamburg e.V yönetimi olarak, önümüzdeki süreçte  gerçekleştirmek istediğimiz 2 etkinliği ertelemek zorunda kaldık. 

Bizim için özellikle yıllardır yaptığımız Piknik ve derneğimizin kurulma sebebi olan Çorum katliamını unutturmamak üzere hazırlandığımız etkinlikleri ertelemek çok zor bir karar oldu, ama önce “insan ve sağlık” diyerek bu kararı almak zorunda kaldık.”

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur..

Hamburg, 18 Mart 2020

DCP Hamburg e.V 

Yönetim Kurulu adına

Durmuş Erkişi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir