BİR SEYAHAT ACENTESİNİN FERYADI!

Hamburg eyaletinin Harburg ilçesinde faaliyet gösteren ‘Reisebüro Arkadasch’ adlı seyahat acentesi sahiplerinden Osman Karakütük, Coronavirüs önlemleri sebebiyle aylardır bu sektörde yaşanan kriz konusunda oldukça tafsilatlı bir yazı paylaştı.

Belki de yüzlerce seyahat acentesinin ortak hissiyatını dile getiren bu feryat yazısını aynen yayınlıyoruz:

Sevgili Gezginler…

Seyahat acenteleri şu anda uçurumda ve federal hükümetten devlet yardımı almazsak, yakında seyahat acentesi olmayacak.

Ama gelecekte seyahat acenteleri olmadan dünya nasıl görünüyor?

GELECEKTE TATİLİNİZİ ARAMA MOTORUNA BIRAKACAKSINIZ

Gelecekte, seyahat acentemizden bildiğiniz kusursuz hizmet vermeden, tatilinizi bir arama motoruna bırakacaksınız.

Değerli zaman kaybediyorsunuz, çünkü şu anda internette uçuşlarınızı ve otellerinizi birlikte arayarak birkaç saat geçiriyorsunuz. Maalesef size daha fazla otel tavsiyesi veremiyoruz. “Satın alınmış” tavsiyeleriyle farklı değerlendirme portalları kesinlikle size yardımcı olacaktır.

Yakında tur operatörünüzden uçuş saati değişikliği veya şantiyesi bildirimi alırsanız, gelecekte saatlerce ve sesli bilgisayarlar bekliyor olacaksınız. Bundan sonra ilgili sağlayıcının çağrı merkezi ile iletişime geçebilirsiniz. Ne yazık ki, artık başka bir uçuşa yeni bir uçuş veya yeniden rezervasyonu seçemiyoruz veya senin için diğer otel.

Uçakta yer ayırtmak ister misiniz, özel yemekler veya tekerlekli sandalye servisi? Dilekler rezerve edilen gezinin sözleşmesinde yer almıyor. Peki anladınız mı organizatörler de sahip çıkamıyor. Sadece birkaç saat planlayın, çünkü havayollarına ulaşmak çok zor.

Yolculuğunuzu yeniden ayırtmak ister misiniz? Rezervasyon oda kategorisi hakkında bir sorunuz var mı yoksa kalan ödemenin ne zaman ödeneceğini bilmek ister misiniz? Burada da isimsiz çağrı merkezi gelecekte size yardımcı olacak. Küçük bir ipucu: Zamanını planla!


Maldivler’e dalmak için yılın hangi zamanını, safariye en uygun bir şekilde gideceğinizi ve büyük yağmurlu mevsimin Tayland’da ne zaman olduğunu bilmek ister misiniz? Google’da iyi eğlenceler!

Rezervasyon tatil otelinizde sitede zorluk mu yaşıyorsunuz? Maalesef artık bize ulaşamıyorsunuz ama tur operatörünüzün yerel temsilcisi var. Sitede yetenekli ve adamış bir seyahat rehberi ile tanışmanız için dua ediyoruz.

ŞİKAYETLERİNİZİ KENDİNİZ HALLEDECEKSİNİZ

Siz de gelecekte şikayetlerinizi kendiniz halledeceksiniz, çünkü biz seyahat acenteleri artık sizin için onları yönlendirmek için orada değiliz. İlgili ücret karşılığında tüketici merkezi ve avukat size yardımcı olabilir.

Yolculuk mu planlıyorsun? Elbette AIDA’yı daha önce duymuşsunuzdur. Ama çok çeşitli konseptlere sahip daha birçok nakliye şirketi var. Her misafir için doğru gemi vardır. Artık senin için burada olmamamız çok kötü. Size tavsiye etmek ve sizin için doğru gemiyi ayırtmak isterdik. Bir sonraki geziniz için gezi ipuçları artık bizden ulaşılamıyor. Kişisel deneyimimiz artık talep altında değil, bu yüzden internette kendiniz arıyorsunuz veya doğrudan kargo şirketinde aşırı fiyatlı bir gezi rezervasyonu yapıyorsunuz. Gemideki listeyi doldurmak için, kendiniz için savaşma zamanı!

İnternetten giriş yapmak istiyorsun ama internetin yok mu yoksa kendine güvenmiyor musun? Tur operatörü bu konuda size yardımcı olmaz. Ya arkadaşlarına destek ol ya da havalimanında fazladan ücret ödersin.

Seyahatiniz için bir seyahat koruması ister misiniz? Artık farklı seyahat sigortacılarının tarife ormanında kendi yollarıyla savaşmak zorunda kalacaksınız. Sadece ince baskıya dikkat edin ve her zaman aklınızda bulundurun: En ucuz sigorta en iyi avantajlara sahip değildir.

SİTEMİZİ KAPATMAK ZORUNDAYIZ

Maalesef web sitemizi de kapatmak zorundayız. Şu andan itibaren ilginç seyahat raporlarımıza, kişisel içeriden ipuçlarımıza, özel tekliflerimize, gezi ipuçlarımıza, şikayet formlarına, güncel haberler, bilgi etkinliklerimize ve çok daha fazlasına erişiminiz yok.

Şimdiye kadar Facebook sayfamız ve Instagram üzerinden hep “Güncel” oldunuz. Otel açılışını, otel ipucu, seyahat raporunu veya şehir akşamını kaçırmadınız. Bu sayfa artık silinecek.

Eminim bir ara şehir gezisi planlıyorsunuzdur. Artık senin için burada olmamamız çok kötü. Size özel otel ipucunu ve çok sayıda gezi ve restoran ipucu vermek isterdik.

Gelecekte ilginç ve aydınlatıcı ülke akşamlarımızdan vazgeçmek zorunda kalacağınız gerçeğiyle, o kadar yavaş arkadaş olun. Neyse ki televizyonda bir sürü seyahat raporu var.

Ve eğer Corona salgını gibi bir şey gelecekte tekrar ederse, büyük bir meydan okumayı dört gözle bekliyorsunuz. Bir çok tur operatörü haftalarca telefonları kapatır ve telefonla ulaşılabilecek birkaç sağlayıcı sizi döngüde 4 saate kadar bekletmekten mutluluk duyacaktır. Şanslıysanız e-postalara 3 ay içinde cevap verilecektir. Ne yazık ki ödemenize veya seyahat bakiyenize bakacak bir seyahat acentesi kalmadı.


Söz konusu siyasetçilerimiz ise, bizim için de sizin için de aynı şekilde yürür. Seyahat memurunun mesleği /- Adam veya Turist memuru /- Adam ölür ve gezilerinizi internetten ayırtın.

Ama bir şeyden bahsetmeyi unuttuk:


Ayrıca her zaman sevgi dolu ve çok tutkuyla, yuvarlak gezilerini veya ABD gezilerini gerçekleştirmiş veya programda toplu turizminden uzak, olağanüstü konaklamalara sahip birçok daha küçük özel organizatör de olacak. Ve hangi havayolu krizi atlattı şu anda belli değil.

ŞU ANDA TÜM YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR

Lufthansa ve TUI gibi büyük şirketlerin federal hükümetten milyarlarca kredi sayesinde hayatta kalması muhtemel. Ancak bu piyasa ayarlamasından sonra seyahat fiyatları da eskisinden önemli ölçüde yüksek olacak. Seyahat etmek yine gerçekten lüks olacak.

Gösterilerimizde bize destek olun ve sokaklarda bize katılın. Politikacıların profilleri hakkında yorum yapın, çünkü kendimizi ancak bu şekilde duyurabiliriz. Belki radyo veya televizyonda birini tanıyorsundur? Şu anda tüm yardıma ihtiyacımız var.


Son haftadaki birçok güzel sözleriniz için bu noktada teşekkür ederim. Medyada seyahat acentelerinden bahsedilmiyor ve politikacılar mesleğimize olan takdirden yoksun. Şu anda pozitif cesaretiniz oradan geliyor. Sizinle çok güzel telefon görüşmesi olmasaydı, şimdiye kadar vazgeçmiş olabilirdik.

Şu an yerdeyiz ama mücadeleye devam ediyoruz. Söz ver!

OSMAN KARAKÜTÜK
Reisebüro Arkadasch / Harburg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir