BENTOUR’DA BİR TÜRKİYE TURİZMİ SEVDALISI: SONGÜL GÖKTAŞ ROSATİ

Konuk olduğu SEYRET TV’de Erdal Altuntaş’ın Korona ve Türkiye Turizmi hakkındaki sorularını cevaplandıran Bentour Reisen Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, “Tur Operatörleri ve Seyahat Acenteleri olarak bizler birer Turizm Elçisi’yiz” dedi.

Haber: Mehmet ATAK / Gazetem.eu

20 yıldır Öger Tours bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan ve Genel Müdürlüğü esnasında İngiliz turizm devi Thomas Cook’un iflas etmesinden sonra oradan ayrılıp, Mart ayında güçlü turizm şirketi Bentour Reisen’de Genel Müdür olarak hizmet vermeye başlayan Songül Göktaş Rosati, Hamburg’dan yayın yapan SEYRET TV’nin konuğu oldu. Post gazetesi bölge temsilcisi moderatör Erdal Altuntaş’ın ve zaman zaman da TV’nin yayın yönetmeni Devrim Şendur’un günümüzün aktüel konularına yönelik sorularını yanıtlayan Songül Rosati’nin yüz ifadelerinde, Türk turizmi üzerine yapılan konuşmalar esnasında büyük bir heyecan ve sevinç duyguları yaşadığı gözleniyordu.

TÜRKİYE’NİN TURİZM ELÇİLERİ

Koronavirüs tedbirleri, uçak seferlerinin durdurulması, turizmdeki çöküş, uçak bileti fiyatları, turizmde paket sistemi ve seyahat acentalarına sunulacak avantajlar konularındaki soruları engin bilgi ve tecrübesi ile rahat bir şekilde yanıtlayan Songül Göktaş Rosati’nin açıklamalarından önemli satırbaşları şöyledir:

* Almanya, Türk turizmi için çok önemli bir ülkedir. Bu ülkede, 2019’da 1 günlük veya haftalarca sürebilen tam 190 milyon seyahat yapıldı. Ciro ise yaklasik 100 Milyar Euro.. 2020’nin ilk 5-6 ayındaki kayıp miktar ise, turizm sezonu henüz tam olarak başlamadığı halde, sırf Korona sebebiyle 11 Milyar Euro.

* Ben, özellikle Türkiye üzerine bir turizm sevdalısıyım. Tur operatörleri ve Seyahat acenteleri ile bir bütün olarak hepimiz Türkiye için birer Turizm Elçisi’yiz.

* Türkiye, Korona ile mücadelede 5 bakanlığın ortak çalışması ile 240 maddelik  sağlıklı bir turizm konsepti ortaya koydu ve uygulandı. Tebrik ediyorum.

* İnsanların ufku, turizm sayesinde daha da açılıyor, genişliyor.

* Bazı politik sebeplerle zaman zaman düşüşler olmasına rağmen, Almanya’dan her yıl ortalama 5 milyon turist Türkiye’yi tercih ediyor. Türkiye turizmde Mayorka ile yarışıyor. Onları Yunanistan takip ediyor.

TATİL İÇİN EN İDEALİ PAKET TURLARDIR

* Uçuşların bu gidişle Haziran ortasına kadar başlayacağını düşünebiliriz. Tatile gideceklere tavsiyemiz, çeşitli avantajlar içeren Paket turlardır. Paket tur fiyatlarının ilk etapta artacağını tahmin etmiyorum. Uçak biletleri konusu ise arz-talep meselesi olup, değişkendir.

* Umarım pek yakında her şey normale döner ve insanlar tatillerini gönül rahatlığı ile yaparlar.

* Geçmiş yıllarda ülkeler arasında yaşanan çeşitli gerginlikler sebebiyle, turizmde krizle karşılaşan Türkiye, her karanlığın sonunda bir ışığı mutlaka yakalamıştır. Umarım ki 6 aylık bir sıcak sezonu ile, Korona’ya rağmen en az yüzde 60-70’lik doluluk oranını da yakalama şansına sahiptir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir