UÇAKLARIMIZ AMELİYATHANELER KADAR TEMİZ

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, bilet fiyatlarında bir miktar artış olabileceğini ama belirsizlikler nedeniyle bir yüzde vermenin çok zor olduğunu belirtti.

THY’nın yurt dışı uçak seferlerinin 10 Haziran’da başlayacağını açıklamasının ardından Habertürk yazarı Güntay Şimşek’le görüşen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, bir soru üzerine, uçak biletleri konusunda şunları söyledi:

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı

“Bilet fiyatlarıyla ilgili yüzde vermem çok zor.  Çünkü hiç kimse talebi öngöremiyor.Uçuşların hangi kapasiteyle, hangi aralıklarla yapılacağını da kimse öngöremiyor. Kimsenin tarife yapacak öngörüsü de yok. Böyle bir dönemde rakam verip yolcularımıza da bağlayıcı bir söz verip üzmek istemem. Ya da gelecekte bir çelişkiye düşmek istemem. Sektörün ve şirketimizin makulü neyse onlar yapılacak. Ama bir miktar artış olacak. Bu kaçınılmaz. Ama bunun kabul edilebilir oranlarda olması lazım.” 

Sektördeki regülatör kuruluşlar ICAO, EASA, IATA gibi kuruluşlarla da irtibat halinde olduklarını ifade eden başkan Aycı, “Uçaklarımız ameliyathaneler kadar temiz” diyerek, alınan uçuş önlemlerini ve hijyenik kuralları sıraladı. 

İLKER AYCI’NIN SÖZLERİNDEN SATIR BAŞLARI:

  • Artık karşımızda uçan şefler değil, “uçan hijyen uzmanı” olan kabin görevlilerimizle tanışacağız. 
  • Uçaklarda Dergi ve Gazete dönemi sona eriyor.
  • Yeni hayatta kullandığımız kulaklıklar, dokunmatik ekranlar, dokunduğunuz bütün ambalajlı ürünlerde değişiklikler olacak. Örneğin 4 saate kadar olan uçuşlarda battaniye vermeyeceğiz. Yastık kılıfları kullan-at yöntemine dönüşecek,
  • Havalimanına gelişinizden uçuşunuza, uçuşunuzu bitirip havalimanından çıkışınıza kadar olan tüm süreçlerde sosyal mesafe kuralı olmazsa olmaz. 
  • 2020 ve 2021 yılını kârlılık falan değil, istihdamı koruma yılları olarak görüyorum. 
  • Uçakta sosyal mesafe gerçekçi değil. Koltuk aralarında 50 cm boş bıraktığınızda 1,5 metreyi tutturamazsınız.  
  • Bilet fiyatlarında bir miktar artış olacak. Bu kaçınılmaz. Ama bunun kabul edilebilir oranlarda olması lazım.

Derleyen : Mehmet ATAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir