HAMBURG’UN OKULLARI TEKRAR HERKESE AÇIK

Üç aylık tatil ve çevrimiçi derslerden sonra, tüm Hamburg öğrencileri bu hafta öğretmenlerini tekrar görecekler. Koronavirüsün yavaş yavaş yayılması göz önüne alındığında, öğrenciler haftada bir veya iki kez Okula gidecekler.

Sınıfta ve uzaktan eğitim önümüzdeki dört hafta içinde dönüşümlü olarak gerçekleşecek. Ancak 25 Haziran’da başlayan yaz tatilinden önce normal okul formatlarına dönülmeyecek.

Okul senatörü Ties Rabe (SPD)

Okul senatörü Ties Rabe (SPD), Ağustos ayında bitecek yaz tatilinden sonra normale dönmeyi düşünüyor. Enfeksiyon riski nedeniyle, okullar Mart tatilinden sonra yeniden açılmamıştı.

Rabe, okulların çevrimiçi öğretim ile çok yol kat ettiğini belirttikten sonra “Ama uzaktan öğrenmenin geleneksel öğretimin yerini alabileceğini iddia etmemeliyiz.” diyerek sözlerini tamamladı. Yaklaşık 200.000 Hamburglu öğrenciden bazıları Mayıs ayı başında okula dönmüştü. Bunlar arasında lise 6, 10, 11 ve 12 sınıfları, ilçe okullarında 9, 10, 12 ve 13 sınıfları, ilkokullarda 4. sınıflar ve özel okullardan ve meslek okullarından öğrenciler vardı.

Derleme: Mehmet ATAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir