TÜRKİYE DEPREMLERLE SALLANIYOR

Van’da dün yaşanan 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de Ege bölgesi sallandı… Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Dün Van’da, Saray ilçesinde 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 13.03’teki depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı. Depremde 5 kişi hafif yaralandı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, birçok yapının zarar gördüğünü ve atlama kaynaklı 5 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali Bilmez ağır hasarlı yapılara girilmemesi uyarısında bulundu.

Bugün de merkez üssü Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde 5,5 büyüklüğünde, yerin 9 kilometre derinliğinde bir deprem meydana geldi. Deprem özellikle İzmir, Balıkesir, Aydın ve Muğla’da hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Akhisar olarak açıkladı. Sarsıntının ardından 1.5 saatte en büyüğü 3.6 olan 26 artçı deprem kaydedilirken, deprem İstanbul’da da bazı noktalardan hissedildi.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz depremde orta veya ağır hasarlı yapı bulunmadığını belirtti. Bazı binalarda meydana gelen az hasarlı ihbarların yapıldığını, diğer ilçelerden de az hasarlı ihbarların geldiğini söyleyen Karadeniz, herhangi bir can kaybı veya yaralının olmadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir