Sakarya’da Patlama: 4 Can Kaybı, 108 Yaralı

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlama 50 kilometre uzaklıktan duyuldu.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada 4 kişinin öldüğünü, 108 kişinin yaralandığını söyledi. Yaralıların tedavisine ilişkin bilgi veren Koca, “Şu ana kadar hastanelerimize 108 kişiyi ulaştırdık, 48 kişiyi taburcu ettik. 60 kişinin hastanede tedavisi devam ediyor. 4 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti, 3 vatandaşımızla ilgili durum tespiti, tarama çalışmaları devam ediyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim böyle acı felaketler milletimize tekrar yaşatmasın.” diye konuştu. Bir gazetecinin “Yani 40-45 kişiden şu anda haber alınamıyor.” demesi üzerine Bakan Koca, “Evet.” dedi.

BAKANDANLAR OLAY YERİNDE

Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile patlamanın meydana geldiği havai fişek fabrikasındaki incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla olay yerine geldikleri ifade edildi. Bakan Koca, 84 ambulans, 2 helikopter ambulans, 16 UMKE timi, AFAD ve 112 Acil Servis ekiplerinin sağlık hizmetlerinin hızla verilmeye başladığını söyledi.

“3 KİŞİNİN ARAMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR”

4 kişinin vefat ettiğini, 3 kişinin de bulunması için çalışmaların sürdüğünü belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü;

*2 vatandaşımızın kimlik tespitinin yapıldığını belirttim adli tıpta. Böylece 7 kişilik bir kaybımız var. 4’ü vefat, 3’ünün de arama tarama çalışmalarını gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

*Yaptığımız tespit listeler üzerine. Fabrikada çalışanların listesi üzerinden yapılan bir tespit. Dışarıdan gelme ya da listede olmayanlar üzerine tespit yapılabilir. Elbette ki bunların tamamı arama çalışması sonrasında ortaya çıkacaktır.

*İşin esası şu anda bizim elimizdeki toplam rakam 7, 4’ü vefat. Bir kısmını adli tıpa ulaştırdık. Bir kısmının da kimliği belli oldu.

BAKAN KOCA’DAN GAZ UYARISI

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sakarya Hendek’te, havai fişek fabrikasındaki patlamaya yakın bölgelerde, havaya karışan zehirli gazlara karşı tedbirli olmalıyız. En az 12 saat dolana kadar dışarı çıkılmamasını, kapı ve pencerelerin kapalı tutulmasını, klimaların çalıştırılmamasını öneriyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir