GS ve BJK Tamam,Trabzon Devam Dedi.

Süper Lig’de dün tamamlanan 30. hafta maçlarıyla şekillenen tabelayı, akıcı kalemi ve ayrı bir futbol penceresinden bakışıyla Hakan Ortatepe yorumladı. Tecrübeli kalem Ortatepe, Süper Lig’in tepesi ile düşme hattını mercek altına aldı.

İşte Hakan Ortatepe’nin kaleme aldığı yazısı:

G.SARAY’LA BEŞİKTAŞ TAMAM, BAŞAKŞEHİR’LE TRABZONSPOR DEVAM DEDİ

İstanbul’da 2 penaltılı, 1 kırmızılı, 2 VAR’lı ve 4 gollü bir Galatasaray-Trabzonspor maçı seyrettik.
Galatasaray’ın kendi evinde  Trabzonspor’a 3-1 yenilmesinden sonra, son 4 maçta kaybettiği akıl almaz puanlarla Galatasaray’ın bir iddiası kalmadı ve Şampiyonluk yarışında takım sayısı ikiye indi. Star zannı ile alınan Belhanda ve Feghouli’nin neden Avrupa’da başka takımlarda oynayamadıklarını bir kez daha anladık. İkisini toplasak  bir Sosa yapmaz. Hem Belhanda hem de Feghouli, Galatasaray’ı alıp götürmeleri gerekiyorken, biri hiç bir şekilde profesyonelliğe yakışmayan ve kötü niyetle yaptığı bir hareket neticesinde VAR’a takıldı ve kıpkırmızı oldu. Diğeri de hiçbir çaba gösteremedi ve Fatih hoca onu oyundan aldı. Galatasaray’da Emre Akbaba ve Donk öne çıktı. Hatta Donk defansta olmasaydı, belki de fark yiyebilirdi Galatasaray.


Sörloth Trabzon’un gol ayağı ama Donk onu iyi bloke etti. Takımın kötülerinden Seri’nin penaltı golünden sonra, son dakikada ileri çıktı ve Sörloth ilk defa yalnız kalıp klasik bir Sörloth golü ile son sözü söyledi. Trabzonspor’da sivrilip öne çıkan isim, her zamanki gibi takım yönetmeni Sosa. Ona vokal yapanlar da iki Abdülkadir ile Novak ve Sörloth oldu. Orkestra şefi iyi olunca orkestradan çıkan tınılar da kulağa hoş geliyor. Bu kayıptan sonra Galatasaray Avrupa şansını da zora soktu ve eğer puan kaybetmeye devam ederse Beşiktaş ve hatta matematik olarak Fenerbahçe’nin bile Avrupa şansı olabilir.

BAŞAKŞEHİR TAM GAZ

Başakşehir, deplasmanda Antalyaspor karşısında 2-0 kazanınca  liderlik avantajını da korudu ama Trabzon’un nefesini de ensesinde hissediyor.
Demba ba bu hafta takımını alıp götürdü ve galibiyetteki en önemli rolü oynadı. Okan hoca ve takımı, istedikleri sonucu bu hafta da aldılar ve tam gaz yola devam dediler.

SİVASSPOR’A NE OLDU BÖYLE ?

Süper Lig’in ikinci yarı başlarında zirvede olmasına rağmen Korona arasından sonra bir türlü eski futbolunu ortaya koyamayan Sivasspor, bir kaç haftadır eski performansının çok altında ve kan kaybı devam ediyor.

FENER IŞIK SAÇIYOR

Fenerbahçe, genç yıldızı Ferdi ile muradına erdi diyebiliriz. Çünkü iki gol atarak galibiyette en büyük rolü oynayan kişi oldu ve birden gündeme oturdu. Fenerbahçe böyle devam ederse UEFA’ya katılacak takımlar arasına girebilir.

BJK UMDUĞUNU BULAMADI

Besiktaş Avrupa için vizeyi Kayseri’den alamadı ve ligin dibinde soluksuz mücadele eden Kayserispor kendi sahasında avantajını iyi kullanarak altın değerindeki 3 puanla derin bir nefes aldı. Durum 1-1 iken bir golü VAR’dan dönen Beşiktaş, bu sonuçla Avrupa şansı için büyük bir fırsatı kaçırdı.

Bize göre, sezona çok iyi başlayıp bir ara Avrupa için göz kırpan Malatyaspor, ligin ikinci yarısında seri şekilde kaybettiği puanlardan sonra, Hikmet Karaman hocanın tüm çabalarına rağmen ligden düşecek aday takımlar arasına girdi.


Ve.. Süper Lig’de heyecan devam ediyor, biz de izlemeye devam !..

ZİRVEDEKİ 2 TAKIMIN KALAN MAÇLARI

BAŞAKŞEHİR:
Denizlispor
Konyaspor (D)
Kayserispor
Kasımpaşa (D)

TRABZONSPOR:
Antalyaspor
Denizlispor (D)
Konyaspor
Kayserispor (D)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir