TDU’ya cevap: ‘Sağlık koruması her zaman önce gelmelidir’

Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan’ın, Alman hükümetinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Türkiye’ye yönelik yaptığı seyahat uyarısının kaldırılma çağrısında bulunmasının ardından Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan Kaplan’a cevap geldi.

Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan Remzi Kaplan’a gönderilen mektup özetle şöyle:

Sayın Kaplan,

öncelikle Başbakan ve Dışişleri Bakanı’na yönelik göderdiğiniz yazınız için teşekkür ederiz.

Bakanlığımız, Türkiye’nin Covid-19 salgınından dolayı turizm branşında uluslararası seyahat çerçevesinde çok ağır etkilendiğinin farkındadır. Acil durumlar dışında Avrupa dışı ülkelere yapılan seyahat uyarısı kararının kolay verilmediğini, 31 Ağustos tarihine kadar şimdilik geçerli olduğunu ve sürekli gözden geçirdiğimizi size temin edebiliriz.

Seyahat uyarısının iptal edilip edilmeyeceğini düşünürken, seyahat özgürlüğü ve sağlığın korunması arasında zor bir denge gerekiyor. Dünyanın bir çok bölgelerinde Covid-19 salgınının ilerleyerek yayılması, giderek bir çok insan sağlığını tehdit altına aldığını yaşıyoruz. Bu durum bizi endişelendiriyor ve gerekli tedbirlerle ihtiyatli davranmamızı göz önünde tutmamızı sağlıyor.

Kısa bir süre önce seyahat uyarıları kaldırılan Avrupa ülkeleri sürekli kontrol edilip, değerlendiriliyor.

Ayrıca Türkiye’den Avrupa Birliği ülkelerine girişlerde önemli ölçülerde kısıtlamalar geçerli, Almanaya’ya girişlerde her eyaletin yönetmeliğine göre 14 gün karantina olabilir, çünkü Türkiye zaten RKI tarafınfan risikolu bölge şeklinde sınıflandırıldı.

Umarız açıklamalarımız zorlu bir denge süreci hakkında, şu anda dünya çapında Covid-19 salgını ile ilgili olarak bizi meşgul eden konularda bir fikir sahibi olmanızı sağlamıştır. Turistlerin seyahat etmesini sağlamak söz konusu olduğunda bile, şüphe durumunda sağlık koruması her zaman önce gelmelidir.

Saygılarımızla

Frank Hartmann

Bakanlık Şefi

Federal Dışişleri Bakanlığı Kriz Sorumlusu

İlgili haber: TDU’dan ‘Seyahat uyarısını kaldırın’ mektubu

Haber: Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir