Almanlar Mallorca’da Korona kurallarına uymuyor

Alman tatilcilerin davranışlarıyla Mallorca’daki yetkilileri şok etmelerinin ardından, politikacılar ve polis şimdi ceza kataloğu geliştirerek tepki vermek istiyor.

Almanya’dan yüzlerce tatilcinin, İspanya’daki mevcut Korona kurallarını önemsemeden, Mallorca’daki Ballermann’da bir parti yaptıkları belirtildi.

Alman gazetelerinde yer alan haberlere göre, Cumartesi günü “Mallorca Zeitung” (MZ) tarafından yayınlanan bir videoda, insanların ünlü Bierstrasse’de korona yokmuş gibi davrandıkları bildirildi. Cuma akşamı yapılan kutlamada hemen hemen hiç kimsenin maske takmadığı ve öngörülen 1,5 metrelik mesafenin göz ardı edildiği ifade edildi.

“Mallorca Zeitung”a göre, resimlerin tatil adasını şok ettiği belirtilirken, Mallorca’da ikinci bir Korona dalgası riskinin ne kadar büyük olabileceği vurgulandı.

Pazartesi gününden itibaren sıkı maske zorunluluğu geliyor

İspanya salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olmasına rağmen, sayılar Mayıs ortasından bu yana düştü. Yeni salgınları önlemek için Balear Adaları çok sıkı bir maske zorunluluğu getirmek istiyor. Pazartesi gününden itibaren, güvenlik mesafesi korunsa bile insanlar dışarıda maske takmak zorundalar.

Derleme: Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir