Başakşehir Şampiy.., altlarda yangın var!

Usta gözlemci Hakan Ortatepe, Türkiye Süper Lig sezonunun bitimine 2 hafta kala, Avrupa kupalarına katılacak takımlar ile Lig’in düşme hattında ölüm kalım mücadelesi veren takımları mercek altına alan bir yazı kaleme aldı.

İşte Hakan Ortatepe’nin bu haftaki haber-yorumu:

Süper Lig’de bu hafta, özellikle alt sıralar adeta yangın yeri gibi.. Son 5 takımın hepsi düşme tehlikesinde ve yine hepsinin de düşmekten kurtulma şansı var.
Konya 4-3 gibi muhteşem bir sonuçla lig lideri Başakşehir’i devirince ortalık karıştı gibi oldu ama, Denizli’den gelen takipçisi Trabzonspor’un da yenilgi haberiyle rahatladı. Başakşehir, aldığı mağlubiyete rağmen şampiyonluk yarışındaki avantajını son iki haftaya girerken de korudu. Trabzonspor, ayağına gelen büyük fırsatını “yok ben almayayım” dedi.

BEŞİKTAŞ AVRUPA YOLUNDA

Ligin büyük dediğimiz diğer takımları Galatasaray ve Fenerbahçe bu hafta kayıpları oynadılar. “Gelen vurdu, giden vurdu” konumundaki Galatasaray, Avrupa şansını iyice zora soktu ve Beşiktaş aldığı 3 puanlık sonuçla bir adım öne geçti. Muslera’ nin Galatasaray için ne büyük bir önem taşıdığını bi kez daha anlamış olduk, Defansta yaşadığı problemler yüzünden hemen hemen her maçta penaltıdan ve kontrataklarla kolay goller yenlmesi ile forvetinin de noksanlığı sebebiyle de gol yollarında zorlanmasına yol açıyor.

SİVASSPOR’A AVRUPA GARANTİ

Fenerbahçe 3 teknik adamı Tahir Karapınar, Emre ve Volkan ile ancak bu kadar. “Önümüzdeki maçlara bakacağız” deyip gelecek sezona bırakmış her şeyi. Sivasspor kendine geldi ve ligte yeri tek kesin olan takım haline geldi. 3. sıradan Avrupa’ya gideceği kesinleşti. Diğer Avrupa adayı da Beşiktaş gibi gözüküyor.

Son sıralardaki Ankaragücü, Kayserispor ve Malatyaspor benim düşme adaylarım.

BAŞAKŞEHİR ŞAMPİYON GİBİ

Kaç sezondur şampiyonluk kovalıyor olmasına rağmen bir türlü hedefine ulaşamayan Başakşehir, matematiksel açıdan büyük sürprizler olmazsa, Lig’in bitimine 2 maç kala bu defa Lider olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için gün sayıyor.  Başakşehir’in şampiyonluğu şimdiden hayırlı olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir