BAŞAKŞEHİR’İ KORONA DA DURDURAMADI

Korona yüzünden verilen aradan sonra seyircisiz olarak oynanan son 8 haftalık Türkiye Süper Lig mücadelesinde mutlu sona Başakşehir ulaştı ama böyle bir heyecan, sürprizli sonuçlar, hayal kırıklıkları ve puan durumunda yaşanan matematiksel dengeler uzun yıllardır ne görüldü, ne de duyuldu.

Avrupa’nın en gerçekçi futbol yorumcusu Hakan Ortatepe, yine harika tespitler ortaya koydu.

İPİ BAŞAKŞEHİR GÖĞÜSLEDİ

Bitime 1 hafta kaldı ama şampiyon belli oldu. Tebrikler Başakşehir.  Takım disiplini ve istikrarlı oyun düzeniyle mutlu sona ulaşan Başakşehir‘i gerçekten kutlamak gerek.
Şampiyon takımın hocası Okan Buruk gerçekten büyük iş çıkardı. Tebrikler Okan Buruk. Hem futbolcu, hem de teknik direktör olarak şampiyonluk kazanan futbolcular kervanına O da girmiş oldu.

AVRUPA’YA GİDECEK DİĞER TAKIMLAR VE DÜŞME HATTI

Başakşehir‘in şampiyonluğunu, Sivasspor ve Trabzonspor‘dan sonra Beşiktaş’ın Avrupa şansının yüksek olduğunu, Malatya, Kayseri ve Ankaragücü‘nün de düşecek en büyük adaylar  olduğunu geçen hafta yazmıştım ki, Ankaragücü‘nün düşmesi kesinleşti.

Üst taraftaki sıralama da az çok belli oldu. Eğer Trabzonspor son maçta yenilip bir sürpriz yapmazsa ve akabinde Sivasspor kazanırsa, ikisinin yeri değişir ve Sivasspor Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynar ve bu da, son 8 maça şampiyonluk parolasıyla girmiş Trabzonspor camiasında büyük hayal kırıklığı yaratır. O zaman Trabzonspor‘un tek tesellisi finalde Alanyaspor‘la oynayacağı final maçında Türkiye Kupası’nı kazanmak olur.

GALATASARAY’IN HEM ŞAMPİYONLUK HEM DE AVRUPA RÜYASI BİTTİ

Son haftalarda kaybettiği puanlarla Avrupa şansını yitiren Galatasaray, Göztepe karşısında nihayet 3 puanla tanışmasına rağmen, yıllar sonra Avrupa’ya sadece Lig öncesi hazırlık kampı yapmak için gidebilecek.

Öte yandan son yıllarda iddası bu kadar  az olan bir derbi maçı seyrettik diyebiliriz. 
Beşiktaş, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında 2-0  kazanarak Avrupa’yı garantiledi. Fenerbahçe 10 kişi ile gerçekten daha önceki haftalarda 11 kişi olarak oynadığı maçlardan daha iyi oynadı, ama sonuç olarak yine kayıp.

OKAN BURUK VE BÜLENT KORKMAZ HOCALARA ÖVGÜ

Foto: Okan Buruk

Başakşehir‘i yıllardır son anlarda direkten dönen şampiyonluğu Başakşehir‘e yaşatan Okan Buruk hocadan sonra tebrik edilmesi gereken diğer teknik adam da, futbolcu iken onunla aynı takımda defalarca şampiyonluk yaşamış Bülent Korkmaz. Gerçekten o da son iki haftada Konyaspor‘un oynadığı maçlarda büyük iş başardı ve takımını adeta çukurdan çıkarıp, ligde kalmasını sağladı. Hem de son iki haftada iki maç sanki aralarına kopye kağıdı koyulmuş gibi. Önce ligin şampiyonunu, sonra da şu andaki ikincisini aynı sonuçlarla yendi.

Foto: Bülent Korkmaz

Süper Lig’in alt tarafındaki mücadele ise son haftada daha da stresli ve heyecanlı şekilde sürecek. Takımlar düşmemek için varlarını yoklarını ortaya koyacaklar ama ben geçen hafta yazdığım gibi Ankaragücü‘nden sonra 32’şer puanlı Kayserispor ve Malatyaspor‘un düşeceğini söylüyorum…Tabii 35’er puana sahip Rizespor ve Denizlispor açısından uzak bir ihtimal de olsa tehlike devam ediyor.

3 ŞAMPİYON TAKIMA TEBRİKLER

Önce 1. Lig’de şampiyonluğunu 2 hafta önce ilan eden Hatayspor, sonra da geçen hafta “Ben de varım” diyen Erzurumspor‘un Süper Lig’e terfi etmeleri.. Şimdi de Başakşehir‘in yıllarca peşinden koştuğu Süper Lig şampiyonluğunu açık puan farkıyla yakalayarak Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma hakkını elde etmesi vesilesiyle bu üç kulübümüzü tebrik edişyor, başarılar diliyoruz.

BAŞAKŞEHİR’İ KORONA DA DURDURAMADI” için 4 yorum

  1. Harika tespitler Hakan Bey, Hatayspor hakkında da bir yazı bekliyoruz sizden. Teşekkürler 🙂

  2. Gerçekdışı bir yorum olmuş. Başakşehir’in normal şartlarda degil şampiyon Süperlig de dahi olamayacağı
    gerçeğini sümenaltı eden yazar arkadaşımız aynı kulübün devlet güdümlü ve destekli bir şekilde şampiyon yapıldığını da gözardı etmiş. Ya bu gerçekleri bilmiyor- ki bu okur açısından makul olan senaryo- ya da bilmesine rağmen iktidar güdümünde bir sözüm ona gazetecilik örneği sergiliyor.

    1. Gazetecilikte bir değişmez bir kural vardır ve o da şudur: “Haber kutsal, yorum hürdür.” Süper Lig’de hangi maçta hakemler Başakşehir’ korumuş, kayırmış, haksız yere penaltı vermiş, kırmızı kart göstermemiş, ofsyat golünü geçeeli saymış acaba, örnek verir de bizi aydınlatırsanız memnun oluruz. O kulübün, İstanbul Belediyesi’ne bağlı olarak CHP’li eski Belediye Başkanı Prof. Nurettin Sözen tarafından kurulduğunu, daha sonra AKP’li Belediye başkanları dönemi başladığı için, halk arasında kulübün AKP ile irtibatlandırılrmaya çalışıldığını bilenler, bu sezon şampiyonluğu bileğinin hakkı ile kazanan bu takıma kesinlikle çamur atmaya kalkmazlar. Şahsen Galatasaraylı olmama rağmen Başakşehir’i kutluyor, başarılar diliyorum. Ayrıca, bu takımın şu an UEFA çeyrek ve yarı finale çok yaklaşmış olması sebebiyle ülkemize çok değerli puanlar kazandırmakta olduğunu da unutmayalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir