KARTAL, LİG ÜÇÜNCÜLÜĞÜNE KONDU

Usta yorumcu Hakan Ortatepe, Süper Lig’in sona erdiği 34. hafta maçları sonundaki görünümü akıcı üslubuyla Gazetem.eu için yorumladı. 

Evet ligin son haftası da oynandı ve son haftada sıralamada sürpriz olarak yeri 3.lük olarak kesinleşen tek takım dediğim Sivasspor beni yanılttı. Başakşehir‘in şampiyonluğu kesinleşmişti; hemen ardından Trabzonspor ve son haftalarda muhteşem bir atak yapıp 3.sıraya yerleşen Beşiktaş geldi.

Trabzonspor için CAS’tan gelecek karardan sonra Avrupa’ya gidecek olan takımlar da kesinleşecek. Ama bugün oynadığı Kayserispor maçında bir isim özellikle göze çarptı. Evet Hüseyin Türkmen, defansta gerçekten müthiş işler yaptı. Çalışır ve üstüne koyarak böyle devam ederse, kendisine  Avrupa yolu açık.


Pandemi nedeni ile lige verilen ara öncesi  10 Mart’taki yazımda, düşecek takımlar için bakın ne demişim:
Düşme hattına baktığımızda yine Kayserispor ve Ankaragücü sanki düşecek iki takım gibi görüntü veriyor ama yanlarında üçüncü olarak kimi götürürler, burada ilerleyen haftalarda göreceğiz.Ancak benim tahminim Malatyaspor düşecek 3. takım olma yolunda gibi gözüküyor..
Ve bugün baktığımızda da dediğim oldu ve Sezonun ilk yarısında başarılı bir grafik çizen ve ilk 5 için adı geçen Malatyaspor, kendi evinde Gaziantep‘e mağlup olarak Süper Lig’e veda etti.

KARTAL UÇTU, HESAPLAR ALTÜST OLDU

 Son haftaya girildiğinde, Başakşehir şampiyonluğu garantilemişti. Trabzonspor da ikinci durumda olmasına rağmen, mağlup olması ve Sivasspor‘un da galip gelmesi halinde Sivasspor ikinci duruma yükselip, Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkını elde edecekti. Trabzonspor 90+6’da bulduğu golle Kayserispor önünde galip gelmesiyle birlikte Sivasspor‘un bu hesabı bozuldu ama  öte yandan da olanlar  Kayserispor‘a oldu ve Trabzonspor‘un bu son saniye golüyle küme düşen Kayserispor‘a da yazık oldu. Diğer bir ihtimal ise, ikincilik hesapları yapan Sivasspor‘un alacağı bir mağlubiyet durumunda, haftalardır “Geliyorum” diye bangır bangır bağıran Beşiktaş‘ın Süper Lig’de 3. sıraya çıkıp, Sivasspor‘un dördüncü olma senaryosu idi.   Sivasspor‘un Göztepe‘ye yenilmesiyle bu da gerçekleşti. Nereden nereye !..

G.SARAY’LA FENERBAHÇE YILLAR SONRA İLK DEFA!

Trabzonspor‘la Türkiye Kupası’nda final maçı oynayacak olan Alanyaspor‘un ligde 5. sıraya çıkmasını da önemsiyoruz. Lig tarihinde ilk defa bu yıl Galatasaray ve Fenerbahçe ilk 5 takım içinde yer bulamadan ligi bitirdiler, uzun yıllar sonra Galatasaray Avrupa’ya gidemeyecek belki. Yapılan yanlışlar star diye alınan ve tonla para verilen ama fos çıkan futbolcular ve daha bir çok etken başarısızlığın sebepleri. 

Ancak burada Belhanda için büyük bir parantez açmak istiyorum. Belhanda büyük bir hayal kırıklığı.. Tüm sezonda 5 gol atmış, bunların 4’ü penaltıdan ve kaçırdığı penaltı da mevcut. Sadece 1 golü normal oyun içinde atmış. Yani aldığı paraya bakarsak, Galatasaray‘ın tarihi boyunca yaptığı en pahalı transfer.. 1 gol atıp milyonlar alan bir futbolcu. Sonradan takıma gelen sol bek Saracci 2 gol atmış, Trabzonspor‘da da sol bek Nowak 7 gol atmış.

Bu arada Fenerbahçe‘de Emre Belezoğlu futbolu bırakıp takımda teknik ekipte yer alacak muhtemelen. Öte yandan son maçta biraz bencil davranarak bir gol atan  Ozan Tufan‘ın neden bir Emre Belezoğlu olamayacağı umarım anlaşılmıştır.
 
Süper Lig’e gelen Hatay ve Erzurum’u tekrar kutluyor ve başarılar diliyorum. Play-off maçları sonunda Lige gelecek 3. takımı da heyecanla bekliyoruz.

SÖRLOTH GOL KRALI  OLDU

Trabzonspor‘un gözde futbolcusu Sörloth, attığı 24 golle bu sezonun Gol Kralı oldu.  Alanyaspor‘lu Cisse 22 golle ikinci, Antalyaspor‘lu Jahowiç de kaydettiği 17 golle üçüncü oldu. Asist Krallığı yarışında ise Başakşehir‘li Visca 12 asist yaparak birinci seçildi.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir