EROL CEYLAN TÜRKİYE’DE BOKSU ŞAHLANDIRACAK!

Almanya’daki modern tesislerinin ardından Türkiye’de de profesyonel boks tesisleri açan EC BOXİNG Başkanı Erol Ceylan, Türkiye’de Profesyonel Boks’un canlandırılması amacıyla  Boks Federasyonu’nun yönetimine Levent Çukur ile Fırat Arslan’ın da katılımını sağlayarak önemli bir adım attı.

Haber : Vedat ALYAZ

Almanya’da dört kez üst üste yılın promotörü seçildikten sonra, geçtiğimiz yıl dünyanın en iyi promotörü ödülünü alan Hamburg merkezli EC BOXİNG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ceylan, Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu’nun kuruluş aşamasını tamamlayabilmesi ve aktif faaliyetlere girişmesi için öncü oldu. Türkiye için mücadele etmek istediklerini söyleyen Ceylan, ünlü şampiyon Fırat Arslan ve dünya şampiyonu eski boksör Levent Çukur’un yanı sıra Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu Başkanı Hayrettin Dikkanoğlu ile birlikte İstanbul’da basın toplantısı düzenledi.

Dünyanın en büyük spor kulüplerinden EC BOXING Yönetim Kurulu Başkanı ve promotör Erol Ceylan, Türkiye’de profesyonel boksun daha aktif şekilde yaygınlaşması ve dünya çapında  etkin ses getirecek organizasyonlara girişilmesi için çabaladıklarını ve bunun da ülkeye önemli katkı sağlayacağını söyledi.  Erol Ceylan, “Bugün burada toplanmamızın nedeni, Profesyonel Boks Federasyonu ve EC BOXING’in beraber çalışması. Yanımda Profesyonel Boks Federasyonu Başkanı Hayrettin Dikkanoğlu, Türkiye’nin ilk Dünya Şampiyonu Fırat Arslan ve eski profesyonel şampiyon boksör Levent Çukur var. Türkiye’de, profesyonel boks için  verecek lisansı ya da profesyonel boks organizasyonuna ev sahipliği yapacak bir kuruluşun eksik olması karşısında vicdani sorumluluk alarak böyle bir girişimde bulunduk.  Biz yaptığımız geceleri, Almanya Profesyonel Boks Federasyonu çatısı altında düzenliyoruz. En başta Hakemi, yöneticisi olmak üzere hepsini yurt dışından Türkiye’ye getiriyoruz. 83 milyon nüfusu olan bir ülkenin profesyonel boks federasyonu var ama aktif faaliyetler ortaya koyamıyor. . Biz de bunu değiştirmek için bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

“Uyuyan devi uyandırmak istiyoruz”

Herkesin gayesinin Türkiye’de profesyonel boksa öncülük yapmak olduğunu ifade eden Ceylan, “Ben boksu seven ve boksörlere destek olan birisiyim. Son 11 senede uluslararası 50’nin üzerinde organizasyon yaptım. Benim gözümde Türkiye, profesyonel boksta uyuyan bir dev. Yetenekli boksörlerimiz var, hepsinin elinden tutmak istiyorum. Yurt dışında şu ana kadar verdiğim çabayı kendi ülkemde de vermek istiyorum. Türkiye’nin etkin profesyonel boks federasyonu eksikliği var. Biz burada ofisimizi kurduk, salonlar da açacağız. . Şu anda Bursa’da Ukrayna’dan, ABD’den, Romanya’dan 7-8 ağır sıklet boksörümüz kamptalar. Türkiye’de ciddi şekilde profesyonel boksu ayağa kaldırmak istiyoruz. Diğer promotörleri de davet ediyorum. Burada profesyonel boks federasyonu olacaksa hepimiz bunun elinden tutmalıyız. Kanuni prosedürler bittiğinde önümüzdeki Kasım ayında İstanbul ve başka şehirlerde bir gece düzenlemek ve bunu tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.

“Dünya çapında avantajları var”

Gerçekleşecek olan organizasyonlarda artık Türk hakemlerin görev yapacağını söyleyen Ceylan, “Burada yapılacak olan gecede görev alacak olan Türk hakemler, yurt dışındaki maçlarda da görev yapacak. Mesela ben ABD’de yapacağım maçlarda kendi hakemimi götürmek isteyeceğim. Burada yapılacak olan hizmetin dünya çapında avantajı var. Bu avantajdan faydalanmak istiyoruz. Ben neden ev sahibi olarak hakemimi Alman olarak götüreyim müsabakalara. Bu federasyonda, önerdiğim  boks hayatını iyi bilen Fırat Arslan Asbaşkan, Levent Çukur da Sportif Sorumlu olarak görev yapmak üzere atandılar. Büyük destek olacaklar. Benim gibi onların da yüreğinde Türkiye aşkı atıyor. Onlar da vatanlarına profesyonel boksla bir şeyler vermek istiyorlar. Türkiye’den dünyaya promotör ve boksör olarak büyük bir mesaj vermek istiyoruz” dedi.

“Türkiye geliyor”

Erol Ceylan, “Dünyaya nam salarak ve sert şekilde ilerleyerek gitmek istiyoruz. Bu çalışmalar çok iyi. Ben Türkiye’de kendi devletimden gördüğüm desteği, Almanya’da 11 senede görmedim. Büyük bir özgüvenle bunu başlatmak istiyorum ve gururla, şerefle bunu yapacağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Fırat Arslan: “ Amacımız Türkiye’de bu işe destek vermek”

Dünya Şampiyonu Boksör Fırat Arslan, geçmişte yaşadığı sıkıntılardan örnek vererek, “1992 yılında profesyonel boksa geçmeden önce, Türkiye Şampiyonu’nu yendim ve Türkiye adına dövüşmek istedim, Türkiye Şampiyonası’na katılmak istedim. Maalesef destek verilmedi ve Almanya adına dövüştüm. Profesyonel boksa geçtikten sonra, Erol Ceylan sağolsun, ilk kez Türkiye Bayrağı’nı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı okuttuk. Son 2 senede İstanbul’da 4-5 maç yaptık ama maalesef Ukrayna ve Almanya federasyonlarını çağırmak zorunda kaldık.  Türkiye’de bu aktif bir Federasyon için gerekli desteği vermek istiyoruz. Erol Ceylan Almanya’da EC BOXING ile 4 senedir birinci oluyor. Birçok dev promotör var ama kendisi birinci oluyor. Neden bu geceleri Türk hakemlerle Türkiye’deki federasyonla gerçekleştirmesin? Ben buna üzülüyorum” dedi. 

Levent Çukur : “Çok geç kalındı”

Diğer şampiyon boksör Levent Çukur ise,  Türkiye’de teşkilatlanma ve organizasyonlar için epeyce geç kalındığını ve artık harekete geçilmesi gerektiğini ifade ederek, “Taa Cemal Kamacı’dan bugüne kadar yabancı ülkelerden lisans alarak boks yapıyoruz. Ben Almanya federasyonuna bağlı dövüştüm. Oğlum Avrupa Şampiyonu ve o da Almanya Federasyonu’na bağlı. Zamanı geldi ve geçti artık. Türkiye’de böyle bir federasyon olmalı. Türkiye’yi boksta da ayağa kaldırmalıyız” ifadelerini kullandı.

Dikkanoğlu: “Öncü olmak istiyoruz”

Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu Başkanı Hayrettin Dikkanoğlu da yaptığı açıklamada bu işin önemine dikkat çekerek, “Ben federasyonun hem kurucusu hem de başkanıyım. Ülkemizde profesyonel boks lisansı verilmiyor. Bununla ilgili bütün altyapı ve çalışmalar yapılarak buradaki arkadaşlarımıza profesyonel lisans belgesi vermek istiyoruz ve amatör boksta başarılı olan arkadaşların önünü açmak istiyoruz. Amatör boksta başarılı olan arkadaşlarımız sponsor desteğiyle yurt dışına gidebiliyor ancak sponsoru olmayanlar kendi kabuklarına çekilip yok olmaya doğru gidiyorlar. Bunlara sahip çıkmak istiyoruz. Erol Ceylan hocamız gibi birçok promotör, ülkemizde bu işi yapmak istiyor. Biz de buna öncülük yapmak istiyoruz. Daha önceki organizasyonlarda yabancı hakemlerle ülkemize geldiler. Erol Ceylan’ın desteği ve Fırat’la Levent’in Federasyonumuza dahil olmalarıyla ülkemizde hem sporcusuyla hem hakemiyle bu hammaddeyi ayyuka çıkarmayı hedefliyoruz. Bunu en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sponsorlar olsun, devletimiz olsun, herkesin bu konuya eğilim göstermesini istiyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir