“Sekrayat” Projesi İle Müziksel Anılar

Çocukluğunda keman sesi ile uyanarak büyüyen Hamburglu müzisyen Tuncay Kalburcu, bizzat hazırladığı “Sekrayat” projesi kapsamında müzikle  kültürlerarası bir köprü oluşturmak için kolları sıvadı.

Haber: Salih KARTAL

Aileden gelen müzik kültürü ile büyüyen ritm ustası Tuncay Kalburcu, 2016 yılında başladığı ve “Anıları hatırlamak ve tanıtım”  anlamına gelen “Sekrayat” projesi çerçevesinde dünya genelindeki müzisyenlerden pozitif geri dönüşler ve destekler alarak yoluna devam ediyor.

Hamburg’un Billstedt semtindeki Kültür Palast salonunda düzenli olarak hazırlandıkları konser provaları neşeli bir atmosferde geçerken, Covid 19 virüsünün negatif etkilerinden nasipllerini onlar da alıyorlar. Mart ayında uluslararası müzisyenlerin oluşturduğu çalışmanın sahne almasının Covid 19 engeline takıldığını anlatan yetenekli müzisyen Kalburcu, umutlarını kaybetmediklerini ve mümkün olan en kısa zamanda güzel bir konser ile seyirci karşısına çıkacaklarını belirtti. Alman medyasının da dikkatlerini çekmeyi başaran usta müzisyen Tuncay Kalburcu, ekonomi okuduğunu ama müziğin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.  Tuncay Kalburcu, konuya ilgi duyan NDR’e (Norddeutsche Rundfunk)  ile  SEKREYAT projesi konusunda yapılan çekimlerde içerik gerekçelerini anlattı.  

300 KİŞİ ARASINDA BİRİNCİ OLDU

Almanya’da 300 DJ’in yer aldığı yarışmada bütün rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıkan ödüllü DJ More-Beat Kalburcu “Yeteneklerimi kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmak, gençlere ve müziğe ilgi duyanlara yardımcı olarak kullanmak istiyorum. Bizimle çalışan müzisyen arkadaşlar Arap, Afgan, Türk, Yunan, Alman gibi uluslardan ve de geniş bir yelpazeden oluşuyor. Çalışmalarımıza olan ilginin yoğun olmasından dolayı ileriki günlerde haftada bir gün olan provalarımız iki gün olarak genişleyecek.” diyerek hazırlık çalışmalarının içeriğini anlattı. Kalburcu, ekibin yönetmen Özcan Süer ve Şef Sadık Bayram’ın kurdukları Fasıl Sanat Müziği Korosu olmak üzere Org- Ahmed, Keman- Hasan Keman, Ud- Sadık Bayram, Kanun- Ziad Khawam, Tef- Hüseyin, Ritm- Bülent Kurtuluş‘tan  oluştuğunu söyledi..

ÖZCAN SÜER’DEN TAM DESTEK

Almanya’da uzun yıllar sahne alan usta Türk Sanat Müziği sanatçısı Özcan Süer, kurup yönettiği  Fasıl Sanat Müziği Korosu‘nun çalışmaları yanında yılların birikimi ve saz arkadaşları ile genç müzisyen Tuncay Kalburcu‘nun SEKREYAT projesinde koro olarak yer aldıklarını, Türk müziğinin daha geniş kitlelere ulaşması için daima desteklerini vereceğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir