MİLLİ TAKIM SIVAS’TA KAYBETTİ: 0-1

Milli takımımızın UEFA Uluslar Ligi’de kendi evindeki  ilk maçı ve rakip Macaristan.. Sonuç, 1-0 mağlubiyet.

Haber/Yorum: Hakan ORTATEPE


Şimdi bu maça iki şekilde bakıp değerlendirme yapalım..

1-) Bu maçı ciddi bir puan maçı olarak değerlendirmek:

Milli Takım dün gece pek varlık gösteremedi, hiç mücadele etmedi, sadece işi idare etti. Futbol oynamaya çalışan, ama çok ta kendini gösteremeyen ve istediği gibi organize olmayan bir Milli Takım.
Öyle ki, ilk organize atağını ancak 39. dakikada yaptı. Sahada topu kullanıp dağıtacak bir lider futbolcusu bulunmayan, defansta bariz hatalar yapıp, rakibe pozisyon veren bir Milli Takım.

Biraz Uğurcan, biraz da direkler ve şans farkı önledi. Sivas’tan İstanbul’a iki ezeli rakibe transfer olan ikiz kardeşler, Mert Hakan ve Emre Kılınç bekleneni veremediler. Ahmet henüz Milli takım düzeyinde bir isim değil. Şenol Hoca kadro seçiminde bize göre yanlışlık yaptı. Oysa elimizde orta sahayı Hakan Çalhanoğlu ile birlikte daha iyi çekip çevirecek ve topu daha bilinçli kullanıp oyunu kontrol edebilecek isimler mevcuttu. 

Burak Yılmaz istediği topları alamadı ve gol yapması gereken bir pozisyonuda değerlendiremedi. Sonradan oyuna giren Yusuf Yazıcı, sakatlıktan önceki formundan çok uzak bir görüntüdeydi. Kısacası Milli Takım, Avrupa Şampiyonası’na katılma yolunda oynadığı grup maçlarındaki performansından çok uzaktı.

2-) Her ne kadar adı Uluslar Ligi grup maçı da olsa, bu maçı bir hazırlık maçı gibi görmek!..

Yaklaşık 10 ay sonra Milli takım yenilenmiş ve biraz daha daha gençleştirilmiş kadrosu ile Macaristan karşısında ilk ciddi sınavında 1-0 mağlup oldu. Şenol Hoca, Avrupa Şampiyonasına gitmeyi garantileyen milli takıma, zaten kafasında olan futbolcuların yanısıra, takviye ya da alternatif olabilecek oyunculara ilk kez milli forma şansı vererek, aslında biraz da denemeler yapıp, yeni isimler kazandırmak istedi.

Uğurcan, Çağlar, Merih ve Kaan milli takımın önümüzdeki yıllarda da değişmez isimleri olacak. Yine Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz gibi tecrübeli isimlerin yanında ilk 11’de yer alan Ahmet Kutucu, Mert Hakan ve Emre Kılınç geleceğe yapılmış yatırımlar. Aynı şekilde tecrübe kazanmak adına Umut Meraş ve Mert Müldür gibi oyunculara da bu tip rakiplere karşı oynama fırsatı vermek olumlu bir düşünce.

Yapıcı ve destek olmak adına, doğru olan ve yapılması gereken değerlendirme, tabii ki ikinci değerlendirme olmalı. Neticede bu bir deneme maçıydı, sonucu önemli değil, galibiyete sevinirdik ama olmadi. Bu çocuklar bu şekilde öğrenecek, pişecekler, tecrübe kazanacaklar. Dünya Kupası’na giden uzun soluklu bu yarışta, başarının, sağlam atılmış temellerle geleceğinin bilincinde Şenol Hoca ve bu yüzden de uluslararası arenada tecrübeli ve çok alternatifli bir takım, kısacası geleceğin Milli Takımını oluşturma çabasında.. Bu yolda yılmak ve yorulmak yok, tam gaz devam.

TAKIM KADROMUZ: 

Uğurcan Çakır, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Umut Meraş, Kaan Ayhan, Mert Müldür, Mert Hakan (İrfan Can dk. 57), Hakan Çalhanoğlu, Emre Kılınç (Kenan Karaman dk. 75), Ahmet Kutucu (Yusuf Yazıcı dk. 46), Burak Yılmaz

Yedekler: Mert Günök, Zeki Çelik, Hasan Ali Kaldırım, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Mahmut Tekdemir, Orkun Kökçü, Ozan Kabak

Sarı kartlar: Burak Yılmaz, İrfan Can 

Grubumuzun diğer maçında Rusya, sahasında Sırbistan’ı 3-1 mağlup etti. 

MİLLİLERİMİZİN MAÇ FİKSTÜRÜ:

UEFA Uluslar Ligi B Ligi 3. Grup’ta Macaristan, Sırbistan ve Rusya ile birlikte yer alan Milli Takımımız ve rakiplerinin maç fikstürü şöyle;

 6 Eylül Sırbistan (Deplasman)

11 Ekim Rusya (Deplasman)

14 Ekim Sırbistan 

15 Kasım Rusya 

18 Kasım Macaristan (Deplasman)

MİLLİ TAKIM SIVAS’TA KAYBETTİ: 0-1” için bir yorum

  1. Böyle futbol olmaz!
    İşlerim nedeniyle Macaristan’la yapılan Milli maçı ancak ikinci yarı ortalarından itibaren seyredebildim.
    Topu kaybederim korkusuyla sürekli olarak kendi sahamızda pas yapan Millilerimizin bu oyun tarzı ile değil golü bulmak, gol yollarına yaklaşmak bile çok zordu. ” Topu Al- Bana ver” sistemi ile top gezdirmekle puan almak hayaldir. Bizim açımızdan zevksiz, tatsız tutsuz bir maçtı. Yan ve geri paslarla topa güya sahip olma sistemini geçen sezon Galatasaray da çok uyguladı ama dün akşamki Milli takım o yun tarzını ikiye katladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir