BANKALARI AYAĞINIZA GETİRİYORUZ

Hamburg’un en merkezi yerinde Kredi ve Sigortacılık hizmetleri veren Five Broker’in sahibi Halis Başbuğ, “Bizim bağlantılarımız sayesinde Bankaları müşterilermizin ayağına kadar getirmiş oluyoruz” diyerek, bu branşta bankalar vasıtasıyla vatandaşa avantajlar ve kolaylık sağladıklarını belirtti.

Röportaj: Mehmet ATAK / Fotoğraflar: Cem SUVEREN

Almanya doğumlu Halis Başbuğ‘la, sahibi olduğu Kredi-Sigorta ve Finans şirketi “Five Broker”in Hamburg merkezinde  Kreuslerstr. 10 adresindeki yeni bürosunda görüştük. 21 yıldır bu branşta olduğunu belirten Başbuğ (41), eşi Nermin hanım ve Alman uzman Maria Muhl ile birlikte 6 kişilik bir ekiple çalışıyor.  Şirkette, yüzde 75’i Alman, yüzde 25’i de Türk ve yabancı kökenli olmak üzere toplam 1200 müşteriye hizmet veriliyor. Başbuğ ayrıca 2009’dan bu yana BMZ Fİnanz adlı kuruluşta da rol alıyor.

Maria Muhl – Halis Başbuğ

KREDİ BİZİM İŞİMİZ

* Firmanız hakkında kısa bir tanıtım yapar mısınız ? Ağırlıklı branşınız hangisi ?” diye sorduğumuzda, Halis Başbuğ şunları söyledi:

Halis Başbuğ: ” Biz en başta  Kredi olmak üzere Sigorta ve Emlak branşlarında faaliyet gösteriyoruz.

Müşterilerimizin yoğun şekilde ilgi gösterdikleri konu Kredi meselesidir. Bizim sloganlarımızdan biri de “Kredi Bizim İşimizdir”dir. Ayrıca, “Bankaları Müşterilerimizin ayağına getiriyoruz” sloganını gerçekten de uygulayan bir şirketiz.

* Peki Bankaların Müşterinin ayağına gelmesi işi nasıl gerçekleşiyor ?

Çok merak edilen bu konuda Halis Başbuğ şöyle diyor: “Bizim çok sayıda ile banka ile anlaşmamız gereğince, Müşterilerimiz için hazırladığımız noksansız  Kredi Konseptlerini Bankalara sunduğumuz zaman, banka ile vatandaşın karşı karşıya gelip de vakit kaybı yaşanmasına gerek kalmadan, en hızlı şekilde krediler sahiplerini ulaşıyor.

* Kredi talepleri kaç gün içinde sonuçlanıyor ?

Çoğu ihtiyaç sahibinin dile getirdiği bu önemli konu için Halis Başbuğ şu açıklamada bulundu:  “Her bankanın Krediler konusunda kendi kriterleri vardır ve bu nedenle kredi uygulamaları da başka başkadır. 48 saat içersinde Evet ya da Hayır cevabı alınır. Evet denildiğinde ise en geç 10 gün içinde para kişinin hesabına yatırılır.

* Bu tür işler için Müşterilerinizden Danışma ve İşlem ücreti talep ediyor musunuz ?

Halis Başbuğ, bu soruyu da , “Kesinlikle hayır! Bizim anlaşmamız bankalarladır. Müşterilerimizden bu konuda herhangi bir talebimiz olamaz” şeklince cevaplıyor.

* Sayın Başbuğ, Krediler konusuna girmişken bir de bununla bağlantılı SCHUFA konusunu konuşalım. SCHUFA için neler söyleyeceksiniz ? diye soruyoruz.

Halis Başbuğ, her kişiyi yakından ilgilendiren bir mesele olan  SCHUFA hakkında da gayet tatminkar bir açıklamada bulunarak, tavsiyelerini sıraladı: 

“SCHUFA, Kişisel Kredi Puanlama Sistemi”dir ve insanların hayatında ömür boyu rol alan çok önemli bir etkendir. Asla negatif duruma gelmemesi için çok dikkatli olunmalıdır. Çünkü Bankalarla olan ilişkilerde, alışverişlerde, seyahatlerde ve kısacası yaşamın her alanında daima insanlar için bir nevi referans kabul edilen SCHUFA, ilgili kurum ve işletmeler tarafından her zaman kontrol edilebilen bir sistemdir. Negatif bir notun en az 10 yıl ve daha uzun süreli kalıcılığı vardır. Bu yüzden, cazip  taksitlerle satılıyor olsa da, sunulan her ürün için sözleşmeler önce okunmalı ve iyice düşündükten sonra imzalamak gerekir.

Halis Başbuğ

“FİVE BROKER HAYALLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRİR”

* İhtiyaç sahiplerine ne tür Kredi imkanları sunabiliyorsunz ? Şartları nedir ? Kimler yararlanabilir ?

 Başbuğ’un bu konudaki bilgilendirmesi de şöyle:  “İşletme sahipleri ve düzenli olarak bir işte çalışan herkes, kendi bankasıyla iyi münasebetleri olsa bile  Kredi imkanlarımızdan rahatlıkla yarlanma imkanına sahiptir. Bireysel ihtiyaçlar, Ev satın alma, Düğün, Araba, Şirketlerin ek yatırımları vs. konularındaki başvurular doğrultusunda süratli, güvenilir konseptlerle başvuru sahiplerine yardımcı oluyoruz. Biizmle çalışmak, müşterilerimiz için özel bir avantajdır. Çünkü biz, sloganmızdan da anlaşılacağı gibi, hazırladığımız cazip konseptlerle Bankaların karşısına çıkıp, “Müşterilerimizin hayallerini gerçekleştiriyoruz!” 

10 DEV SİGORTA ŞİRKETİ İLE ÇALIŞMANIN ÖNEMİ

Günümüzde artık yaşamın her alanında gerekliliği görülen “Sigorta” konusunda da açıklamada bulunan Halis Başbuğ, bakın neler söylüyor:

” Sigortalar genelde “Özel ve Ticari Sigorta” şeklinde olup, Hukuk, Hayat, Sağlık, Taşıt, Kredi, Konut ve İşyeri Sigortası olarak işlem görüyor. Biz Five Broker olarak Almanya’nın 10 dev Sigorta şirketi ile anlaşmalı şekilde çalışıyoruz. Farkımız ise, sigorta branşında da “Güvenli, Ucuz ve Kaliteli” olmaktır. ” 

Mehmet Atak – Halis Başbuğ

SPOR KARDEŞLİKTİR.. FAVORİM FENERBAHÇEDİR!..

Aslen Ordu kökenli bir ailenin çocuğu ve genç yaşlarda işinin patronu olan Halis Başbuğ’la son olarak biraz da futbol üzerine konuştuk. “Fenerbahçeliyim ama tam bir futbol fanatiğiyim” diyen Başbuğ, bazı büyük kulüplerimiz arasındaki sürtüşmeler karşısında ise, sporun “Barış ve kardeşlik” için çok önemli bir vasıta olduğunu söyledikten sonra, “Türkiye’de her kulüp epeyce transfer yaparak takımlarını güçlendirdi ama öyle görünüyor ki yeni sezonda Süper Lig’de ipi göğüsleyecek tek takım Fenerbahçe olarak gözüküyor” şeklinde tahminini açıkladı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir