HAMBURG PARLAMENTOSUNDAN NOTLAR

Hamburg Eyalet Parlamentosu’nun  bu oturumu da, koronavirüsü pandemisi nedeniyle yine kısıtlı kadroyla toplandı. SPD Milletvekili Güngör Yılmaz, 2 Eylül’deki  oturumundan derlediği bültende, Meclis’te görüşülen konuları sanal ortam üzerinden takip edip, özet olarak kaleme aldı.  

SPD Milletvekili Güngör Yılmaz

Aktüalite Saati: Sosyal adil konut kirası

Oturumun “Aktüalite Saati”nde işlenen konulardan biri konut kiraları oldu. 2011 yılından günümüze Hamburg’da dar gelirliler için 22 bin sosyal konut inşası için izin çıkartıldığına işaret edildi. Sadece geçen yıl içinde tamamlanan sosyal konut sayısının 3700 olduğu kaydedildi. Kira artışına sebep olan konut tefeciliğini önlemek için belediyenin satışlarda, öncelikli alım hakkını kullandığı vurgulandı.

Film ve tv branşı için 5,5 milyonluk destek

SPD ve Yeşiller koalisyon hükümeti, koronavirüs pandemisi nedeniyle çok ciddi sıkıntılar içinde olan film ve televizyon branşını desteklemek amacıyla Federal Hükümetin gelir kaybı yardım fonuna ek olarak 3,5 milyon, eyalet fonuna ise 2 milyon avro katkıda bulunacak. Önemli bir medya kenti olan Hamburg’un bu şekilde film ve televizyon prodüksiyonlarının tekrar canlılık kazanmasını teşvik etmek istiyor.

Hamburg Uyum Kurulu güçlendiriliyor

Hükümet ortakları tarafından, Hamburg Uyum Kurulunun güçlendirilmesi için parlamentoya bir önerge sunuldu. Önerge Uyum Kurulunun daha bağımsız olmasını ve çalışmalarının kamuoyunda daha görünür hale getirilmesini hedefliyor. Önerge, ayrıca kurulun daha sıkı bir şekilde ilçe uyum çalışmalarına dahil edilmesini de içeriyor.

Eğitimde dijitalleşmede Hamburg en önde

Korona sürecinde uzaktan eğitimin uygulanabilmesi için Federal Hükümet tarafından uygulamaya konan “Dijital Sözleşmeyi” en iyi kullanan eyalet Ham-burg. Hamburg’da halihazırda ihtiyacı olan öğren-cilere verilebilecek 50 bin dijital aygıtın teslim mevcut olduğu belirtildi. Bu rakamla Hamburg, tüm eyalet arasında zirvede. Buna paralel olarak okullarda WLAN ağının geliştirildiği ve tüm sınıflarda dijital tahta hedefinin hızla ilerletildiği ifade edildi. Hamburg koalisyon hükümeti şimdi bir önergeyle, öğrencilerden sonra öğretmenlerin de dijital aygıtla ve yazılımlarla donatılması için Federal Hükümete çağrı yapmak istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir