MERKEL’DEN HALKA SESLENİŞ

Almanya başbakanı Angela Merkel karantina sürecinde dijital ses kaydı ile yaptığı halka seslenişinde ‘Sabırlı olun’ dedi.

Federal Hükümet’in (Bundesregierung) internet sitesinde Angela Merkel’in halka sesleniş telefon konuşması dijital ses kaydı şeklinde yayınlandı. Merkel’in konuşması özetle şöyle:

MERKEL: ”TÜM KALBİMLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Şu an karantinda olduğumdan dolayı size telefondan sesleniyorum. Hasta değiliz. Virusu taşımadığımızdan emin olmak ve tabii ki bulaşma tehlikesinden korunmak için yine de evde kalıyoruz. Bu dönemde evden çalışmalar yapılmalı, telefon ve video konferansı ile kontakta kalınabilir. Tüm Almanya’da herkes için geçerli olan kontak kısıtlamasının ne kadar zor olduğunu biliyorum. Yeni düzenlemeler kamusal yaşamda herkes için hissedilir hale geldi. Çoğunluğun gereksiz temastan kaçınıp, yaşam şartlarını değiştirdiğini görüyorum. Tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bu durumda, sizler de bizim beklentilerimiz çerçevesinde konunun ne olduğunu biliyorsunuz. Ülkemizi bu zor imtihanda sadece birlikte yön verebileceğimizi de biliyorsunuz. Bu da hedefi hep birlikte, gözümüzün önünde açıkça görürsek gerçekleşir. Hedef de salgını yavaşlatmak. Bulaşmayı tam önleyemeyiz, ama günlük bulaşmayı azaltabilir, yayılmayı önleyebiliriz. Bunu yapabilir ve önümüzdeki zamanda da yapmak zorundayız.

GÜVENLİK VE DESTEK VERİCİ POLİTİK EYLEME GEÇİLDİ

Virüs 60 yaş üstü kişilerde olduğu gibi, bu yaş altında olanlarda da korkunç yüzünü gösteriyor. Bugün tekrar sizden acilen ricam: Kesinlikle kurallara uyunuz, birlikte oturduğunuz insanlar dışındakilerle temasdan vazgeçin. Dışarıda olduğunuzda insanlarla aranızda en az 1,5, en iyisi 2 metre mesafe tutunuz. Bu sürenin ne kadar süreceği, tüm ekonomi ya da kendi işyeri  hakkındaki endişeler geliyor ve anlıyorum. Federal Hükümet, Federal Meclis ve Federal Konsey’deki yetkililer tam bu noktalara girmişlerdir. Küçük işletmeler, büyük şirketler, kiracılar, aileler, kısa çalışanlar ve hastaneler için, hiç bir zamanda olmayan çabuklukla, hiç bir zamanda olmayan çok fazla para ile güvenlik ve destek verici politik eyleme geçildi. Şunu söyleyebilirim: Bu belirsiz zamanda ülkemizde güvenlik sağlamak için yapabildiğimiz kadar hareket edeceğiz. Hiç himse bu zor sürecin ne kadar kalacağını bilmiyor. Şu an itibari ile önlemlerde gevşeme olması mümkün değil. Sizden ricam: Sabırlı olunuz.

Haber:Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir