SUNEXPRESS TÜM UÇUŞLARI DURDURDU

Sunexpress Havayolu Şirketi  yaptığı açıklamada Koronavirüs sebebiyle Türkiye iç ve dış hatlardaki tüm uçuşların durdurulduğunu duyurdu.

Bir süredir Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Türkiye’de kalan yolcuları Almanya ve diğer ülkelere getirip,  hiç yolcu almadan boş olarak Türkiye’ye dönen Sux Express, bu şekilde Türkiye’de hiç yolcusu kalmamasından sonra aldığı kararla, iç hatlar da dahil olmak üzere tüm uçuşlarını durdurdu. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan’nın dünkü teferruatlı açıklamasında, diğer Korona tedbirlerini sayarken “Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir” demişti.

SUNEXPRESS’TEN, GÜNCEL SEYAHAT BİLGİLENDİRMESİ ADI ALTINDA YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:

Değerli Yolcularımız,

Koronavirüs’ün etkilerinin artması ile dünya genelinde birçok ülke, başka ülkelerden gelen yolcuların girişlerine bazı kısıtlamalar ve seyahat yasakları getirmiştir. SunExpress olarak Türkiye’deki tüm iç hat uçuşlarımızı ve Türkiye’ye ve Türkiye’den olan tüm dış hat uçuşlarımızı durdurmak durumunda kaldık. Konuyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Süreç içinde değişiklikler olması halinde sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Uçuşunuzu erteleme veya bilet iade konusunda detaylı bilgi almak için aşağıda yer alan bilgilendirmeleri incelemenizi rica ederiz.

Bu durumun yolcularımız için yaratacağı rahatsızlıktan ötürü son derece üzgünüz, ancak elbette idari düzenlemelere tamamen uymak durumundayız. SunExpress ile yaptığınız her yolculukta, hem sizin hem de ekibimizin güvenliğinin ve sağlığının her zaman önceliğimiz olduğunu vurgulamak isteriz.

SunExpress’e olan güveniniz ve bağlılığınız için çok teşekkür ederiz.

SunExpress ekibiniz

TÜRKİYE İÇİN SEYAHAT KISITLAMALARI

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Koronavirus salgını nedeniyle tüm iç ve dış hat uçuşları için seyahat yasakları uygulamak durumunda kalmıştır. Seyahat yasağı mevcut şartlar altında 30 NİSAN 2020’ye kadar devam edecektir. Bu nedenle SunExpress tüm iç hat uçuşlarını ve Türkiye’ye ve Türkiye’den olan tüm dış hat uçuşlarını 30 Nisan 2020’ye kadar durdurmuştur.

İÇ VE DIŞ HAT UÇUŞLARI İÇİN ESNEK REZERVASYON DEĞİŞİKLİĞİ

Eğer bir sonraki uçuşunuzun tarihi belliyse:

Seyahat tarih aralığı 13 MART – 30 HAZİRAN 2020 arasında olan biletler, 31 MAYIS 2020 tarihine kadar sadece bir defaya mahsus olmak üzere ücretsiz olarak istenilen başka bir tarihe ertelenebilecektir. Eğer değişiklik yapılmak istenen biletin ücreti tarih veya varış destinasyonu değişikliği nedeniyle uygulanacak indirime rağmen daha yüksek olursa aradaki fiyat farkı alınabilir.

Eğer bir sonraki uçuşunuzun tarihi belli değilse:

DIŞ HAT UÇUŞLARI:

Mevcut rezervasyonlar ilk başta iptal edilecek, ancak ilgili bilet ve bilet tutarı aynı kalacak ve son uçuş günü 27 MART 2021 olmak kaydıyla yeni uçuş tarihi belirlenebilecektir. Yolcularımız ayrıca başka bir destinasyon için de yeniden rezervasyon yapabilecektir. Yeniden rezervasyon işlemi nedeniyle hiçbir ceza uygulanmayacaktır ve ilgili rezervasyon için tanımlayacağımız 25 Avro tutarında indirim uygulanacaktır.

Eğer değişiklik yapılmak istenen biletin ücreti tarih veya varış destinasyonu değişikliği nedeniyle uygulanacak indirime rağmen daha yüksek olursa aradaki fiyat farkı alınabilir.

İade talep edilmesi halinde bilet kuralları uygulanır.

İÇ HAT UÇUŞLARI:

25 MART 2020 tarihinde yayınlanan Türk Sivil Havacılık Yolcu Yönetmeliği kapsamında Koronavirüs nedeniyle iptal olan seferler için bilet işlemleri aşağıdaki gibi düzenlenecektir.

İç hat uçuşlarımız için bileti/rezervasyonu bulunan yolcularımız, tekrar rezervasyon yapma ve ya biletlerini bir yıl, 27 MART 2021’e kadar, açığa alma hakkına sahiplerdir. Yeniden rezervasyon yapmak istemeleri halinde hemen yeni bir tarih belirlemelerine gerek bulunmamaktadır. Mevcut rezervasyonlar, bilet ve bilet tutarı aynı kalmak kaydıyla iptal edilerek, açığa alınacaktır. Son uçuş günü 27 MART 2021 olmak kaydıyla yeni bir uçuş tarihi belirlenebilecektir. Yolcularımız ayrıca başka bir destinasyon için de yeniden rezervasyon yapabilecektir. Yeniden rezervasyon işlemi nedeniyle hiçbir ceza uygulanmayacaktır.

Eğer değişiklik yapılmak istenen biletin ücreti, tarih veya varış destinasyonu değişikliği nedeniyle daha yüksek olursa aradaki fiyat farkı alınabilir.

İade talep edilmesi halinde bilet kuralları uygulanır.

Derleme: Naciye Aslan

KAYNAK: https://www.sunexpress.com/tr/koronavirus/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir