ABD’den Kavala çağrısı: Derhal serbest bırakın

ABD Dışişleri Bakanlığı, 3 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala’yla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Türkiye’ye Osman Kavala’yı derhal serbest bırakma ve davasının hızlı ve şeffaf bir şekilde sonuçlandırılması çağrısı yapıyoruz” denildi.

Gezi Davası’nda tahliye edilen ancak serbest bırakılmadan bu kez 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili suçlanarak tekrar tutuklanan iş insanı Osman Kavala’yla ilgili ABD’den kritik bir çağrı geldi.

Üç yıldır tutuklu bulunan Kavala’yla ilgili bir açıklama yayınlayan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, “Türkiye’ye Osman Kavala’yı derhal serbest bırakma ve davasının hızlı ve şeffaf bir şekilde sonuçlandırılması çağrısı yapıyoruz” dedi.

Price açıklamasının devamında, “Kavala’ya yöneltilen yanıltıcı suçlamalar, tutukluluğunun devam etmesi, davaların sonuca ulaşmasının gecikmesi hukukun üstünlüğü ve demokrasiye olan saygıyı sarsmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘BARKEY SUÇLAMALARI TEMELSİZ’

Açıklamada, Dr. Henri Barkey’nin dava sürecine dahil edilmesine de değinilirken, “ABD vatandaşı Dr. Henri Barkey’e yöneltilen suçlamaları endişeyle takip ediyor ve bunların temelsiz olduğuna inanıyoruz” denildi.

Bakanlık, Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 2019’da verdiği Kavala kararına uymaya davet etti.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir