AB’den Bekliyor, Umuyor, Temenni Ediyoruz!

30 yıldan bu yana turizm üzerine faaliyet gösteren şirketlerde görev yapmakta olan Türkiye sevdalısı Fikret Işıklıoğlu, Avrupa Birliği (AB) ve AB’nin lokomotif ülkesi Almanya’nın Türkiye’yi “Riskli Seyahat Bölgesi” ilan ederek Korona Testi mecburiyeti uygulaması konusunda güzel bir yazı kaleme aldı.

İşte, Işıklıoğlu’nun ” Avrupa Birliği’nden bekliyor, umuyor, temenni ediyoruz!” başlıklı o yazısı:

Avrupa Birliği ve Almanya’nın Covid -19 salgınını bahane ederek Türkiye’ye uyguladığı “Riskli seyahat bölgesi” kararını bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz, umuyoruz ve temenni ediyoruz.

Yok eğer bu karar kaldırılmaz veya revize edilmez ise; Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği ile 1995 yılında imzalanan Gümrük Birligi anlaşması ve akabinde yürürlüğe giren Ankara Anlaşmaları’ndan kaynaklanan ikili yükümlülükler gerekçe gösterilerek, eşdeğer diğer ülkeler ile arasındaki haksız rekabetin önlenmesi için Avrupa Konseyi nezdinde bir takım yaptırımlar talep etmesi en yasal hakkıdır.

Dolayısıyla Türkiye’nin AB nezdinde yasal haklarını kullanmaması nedeni ile kaybedeceği yıllık 35 milyar dolarlık Turizm milli geliri ve zincirleme olarak 15 milyon kişinin işsiz kalmasının mantıklı bir açıklaması olamaz.

Ayrıca Hükümetimizin bir an önce KORONA Virus çalışmaları ile vaka verilerini değerlendiren Dünya Sağlık Örgütü’nü göreve çağırması elzemdir .

Türkiye’nin salgın konusunda dünya çapında ülke ülke tüm verileri değerlendiren Dünya Sağlik Örgütü’nün (WHO), Avrupa’nın Turizm konusunda Türkiye’den yana sergiledigi çifte standarta dur demesini istemesi en doğal hakkıdır.

Zira pandemi sürecini başlatan Dünya Sağlık Örgütü kanımca bu konuda ülkeler üstü bir sorumluluk üstlenmiştir.


Şimdiye kadar Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’nin salgın süresince yaptığı başarılı pandemi mücadelesi ve vaka oranları, alınan tedbirler ile vefat eden kişi sayıları açısından herhangi olumsuz bir görüşü ve eleştirisi olmamıştır. Bu nedenle Türkiye’nin yaşadığı bu çifte standarta karşı elindeki tüm aygıtları ve bu kurumları devreye sokması kaçınılmazdır.

   ***

FİKRET IŞIKLIOĞLU KİMDİR ?

1990 yılında Hamburg Öger Tours’da ‘Rechnungs kontrol ve Hotel koordinatörü’ olarak 22 yıl çalıştıktan sonra Turizm kariyerine 2014 yılından itibaren Bentour Reisen AG turizm şirketinde aynı görevde devam etmektedir. Fikret Işıklıoğlu tam anlamıyla mesleğine aşık. Bir Türkiye sevdalısı olarak ülkemizin yurtdışında tanıtılması için çeşitli dergilerde Türkiye üzerine yazıları ile katkıda bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir