ADD Hamburg’dan Muhteşem Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Atatürkçü Düşünce Derneği Hamburg,  adına yakışır bir organizasyon ile Cumhuriyetin kuruluşunun 98. inci yılını Covid-19 önlemlerini dikkate alarak  büyük bir coşku ile kutladı.

Haber ve Fotoğraflar: Salih KARTAL

Atatürkçü Düşünce Derneği Hamburg,  Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. inci yılını Kovid-19 önlemleri çerçevesinde hazırlanmış bir programla  sevinçle kutladı. TGH salonunda yapılan kutlamada  salgın önlemleri çerçevesinde 2G sistemi olarak bilinen aşı olanlar ve enfeksiyon sonucu iyileşmiş olanlar salona alındı.  Geçmiş etkinliklerden bilindiği gibi bu defa da ADD Hamburg üyeleri salon hazırlığına azami özen gösterdikleri, salonun hazırlanması oturma düzeni titizlikle yapılmış olması, büfe ve servis  davetlilerden büyük beğeni aldı. Kırmızı beyaz renkler ve bayraklar Atatürk posteri ile süslenmiş salonda Mete Tiril programın sunumunu yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemi üzerine konuşan ADD Hamburg Başkanı M. Serdar Temur ” Atatürk Cumhuriyetinin yüzü geleceğe dönüktür, esas amacı kendi özünü kaybetmeden uygarlaşma ve çağdaşlaşmadır. Dünyada bir çok Cumhuriyet var, ama bizim Cumhuriyetimiz başka Cumhuriyetlere benzemez, çünkü yalnız bir siyasi yönetim biçimi değildir bizim Cumhuriyetimiz. Barışçıdır ve bütün milletlere saygı gösterir.

Yurtta barışı, dünyada barışı savunur” diyerek başladığı konuşmasında  “Atatürk ve onun yanında Cumhuriyete kanat gerenler, Cumhuriyet’in ilk kuşağı ama Osmanlı’nın da son kuşağıydı. Onlar, sanayi devrimini kaçırmış, bir din ve tarım toplumu olan Osmanlı’nın eksikliklerini, yanlışlarını, halkın temiz dini duygularının nasıl sömürüldüğünü, din tüccarlarının , iç isyan çıkaranların emperyalistlere nasıl da kolayca işbirliği yaptıklarını yaşayarak görmüşlerdi.

İşte Atatürk’ün öncülüğünde yapılan Cumhuriyet Devrimlerinin amacı, aklın özgürleşmesi, “aklın inançtan, bilimin dinden bağımsızlaşması”nı sağlamaktır. Özünde ” Türk Rönesansı, Türk Aydınlanmasıdır” diye sözlerine devam etti.  Oldukça detaylı hazırlanmış olan konuşmada Avrupa’da rönesans ve laikliğe geçiş ve Osmanlı’daki gelişmeleri kıyasladı. Türklerin Anadolu’ya gelmelerini 1071 Malazgirt zaferinden çok öncelere dayandığını Orta Asya ve Anadolu’daki bulgular ile belgelendiğine değinerek konuşmasına türk tarihi içindeki yolculuğa devam etti.

METE TİRİL, ARZU ÖZKAN GÜLŞEN DEMİRÖRS KAMİL GENÇ

Üyeler ve STK temsilcilerinin hazır bulunduğu salonda Mete Tiril ve Arzu  Özkan günün anlam ve önemini içeren müzikleri ile davetliler gönüllerince eğlendi. Üyelerden Gülşen Demirörs ve Kamil Genç’in  “Affetmem Asla seni” şarkısı eşliğinde yaptıkları dans ayakta alışlandı. 

Cumhuriyet’in kuruluşunun bir asır olmasına 2 kala hazırlanan programda ADD üyelerinin yanında STK temsilcileri ve Hamburg Başkonsolosluğundan Ticaret Ataşesi Uğur Özcan, TGH Bşk. Murat Kaplan, iş insanları ve yakınları M.Emin Süzen(EUBA), İrfan Gündoğan(ID Diamond Event), Serdal Atıcı, Satılmış Olgun, Erol Arslan, Hakan Demirel(SPD), Şahin Almaoğlu(Türk Kültür Derneği), Rukiye Doğan, Güler  Kaygın,  Ali Kara (Dede), Ali Kurtuldu, İlhan Yılmaz(Trabzonlular), Ruhi Özer(Sivaslılar), Selçuk Han(İYİ Parti), Bilge  Yörenç(TöDer), Sadık Akay, Mehmet Taner(FB), Azmi Akgül(TGH Veliler Birliği), Derya Tuncel(HTKKD), Durak Demir(GS Hamburg), Asım Kılıç (GS Hamburg), Önder Zeybek (GS Hamburg), Dr. Latif Durlanık.  yer aldılar.

Kutlama etkinliği, Cumhuriyetin adı ve manasına yakışır şekilde gurur ve neşeyle devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir