AFD BİR SKANDALA NEDEN OLDU VE PARLAMENTODA OTURUM KESİLDİ:

Aslında bu gün, Parlamento korona kurtarma paketini oybirliğiyle onaylamak ve yeni borçlanmada 1,5 milyar avroya izin vermek üzere bir araya gelmişti, ancak sağcı popülist AfD kendilerinin başkanlık yardımcılığı pozisyonunda aldatıldıklarını öne sürerek bir skandala neden oldu ve oylamayı önledi. 

Parlamentoda borçlanma izninin onaylanması ile birlikte, prosedür kurallarını değiştirmek ve başkan yardımcısı sayısını ikiye düşürmek istenmekteydi. 

AfD sözcüsü Parlamentoyu marjinalleştirmekle suçluyor; ve popülist sağcılar Parlamentoyu Stalin ve DAC ile karşılaştırarak “insanlık dışı” hissettiğinden şikayet ederken grup lideri Dirk Nockemann ise işi daha da ileri götürerek Parlamentoyu şu sözlerle tehdit etti: “Size azınlık haklarına saygı göstermeyi öğreteceğiz!”

CDU Milletvekili Gladiator, AfD’nin diğer tüm gruplar gibi başkan yardımcılıgı için bir aday  gösterebileceğine dikkat çekerek, parlamentoda tüm siyasi grupların başkan yardımcısı olmaması gelenekseldir diyerek sözlerini tamamlıyor. Yeşiller hizip lideri Anjes Tjarks ise, popülist sağın Parlemento karşılaştırmasını “devasa bir saçmalık” olarak nitelendiriyor ve oylama bir dahaki oturuma kalıyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir