AKP’li eski başkan ve ailesi bu hale getirdi

Konya’nın Meram ilçesinin önceki dönem AKP’li Belediye Başkanı Fatma Toru, arsa anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı Adnan Sevinç’i, oğluyla birlikte sopayla darp etti. Burnu kırılan Sevinç, Fatma Toru ile eşi ve oğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yazan: Müslüm EVCI

Konya’da merkez Meram ilçesinin önceki dönem AKP’li Belediye Başkanı Fatma Toru,  iddiaya göre daha öncesinden aralarında yaşanan arsa anlaşmazlığından dolayı Adnan Sevinç’i (60) sopayla darp etti. Fatma Toru’nun beraberindeki eşi Mehmet Toru ve oğlu Mustafa Talha Toru tarafından da tekmeli yumruklu saldırıya uğradığını ifade eden Adnan Sevinç, burnunda kıırık olduğunu, AKP’li Fatma Toru ve ailesi hakkında şikâyetçi olduğunu söyledi.

“BELEDİYEDE GÖREVLİ OLDUĞU İÇİN HİSSESİNİ ÜZERİNE ALAMADI”

2012 yılında Meram ilçesine bağlı Aydoğdu Mahallesi’nde 530 metrekare bir arsa aldığını ve o dönem Kentsel Dönüşüm Proje Sorumlusu olan Fatma Toru’nun arsasına rant için ortak olduğunu ifade eden Adnan Sevinç, şunları söyledi:

* Ben 2012 yılında Aydoğdu Mahallesi’nde 530 metrekare bir arsa satın aldım. Arsayı satın aldıktan sonra o dönem  Kentsel Dönüşüm Proje Sorumlusu olan Fatma Toru ve yine belediyede çalışan bir personel ile bölgede yakın zamanda bir imar değişikliği olacağını söyleyerek arsama ortak olmak istediler.

* Ben de arsa değerleneceğinden dolayı kabul ettim. Fatma Toru o dönemde belediyede görevli olduğu için arsa hissesini üzerine alamadı.

* Daha sonra Fatma Toru Belediye Başkanı oldu ve 2019 yılında burası için bir imar değişikliği yapıldı. Arsa parselimiz 310 metrekareye düşürüldü ve 8 katlı imara açıldı.

“OĞLU VE EŞİYLE BİRLİKTE GELDİ”

Fatma Toru’nun birkaç ay önce kendisini aradığını ve arsa hissesini bölüşmelerini istediğini söyleyen Sevinç açıklamalarını şöyle sürdürdü:

* Birkaç ay önce Fatma Toru yanıma geldi ve ‘arsadaki hisse ortaklığını bitirelim. Benim payımı devret’ dedi. Ben de ‘burası için 9 yıl boyunca vergi verdim. Vergi ve satıştan sonra verilecek vergi ücretlerini de ortaklaşa verelim. Ya da hissenizin parasını veriyim’ dedim.

* Bundan yaklaşık 20 gün önce tekrar beni aradı ve müsait bir yerde görüşmek istedi. Ben de oğlumun işlettiği dükkânda görüşebileceğimi söyledim. Oğlu ve eşiyle birlikte geldiler. Aynı konuşmaları yaptık ve aramızda tartışma çıktı.

kaynak:sözcü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir