ALAATTİN ÇAKICI TAHLİYE EDİLDİ

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, 16 yıl cezaevinde yattıktan sonra yeni infaz düzenlemesiyle tahliye edildi.

Alaattin Çakıcı’nın da bulunduğu Sincan Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde tahliyeler başladı. Polis ve jandarma ekipleri, cezaevi önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Hükümlü yakınlarının cezaevi önünde beklemesine izin verilmedi. Basın mensupları için yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bir nokta belirlenirken infaz yasasından yararlanan hükümlülerden bazıları, otobüslere bindirilerek cezaevinden tahliye edildi.

65 yaş ve üzeri tutukluların tahliyesine öncelik verilirken, 67 yaşındaki Alaattin Çakıcı da gece yarısı cezaevinden çıktı. Çakıcı ve yakınlarının bulunduğu otomobiller, konvoy halinde kampüsten ayrıldı.

Organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, 16 Temmuz 2016 tarihinde Edirne’den Bolu F Tipi Cezaevi’ne, buradan da 2017 yılında Kırıkkale’nin Keskin ilçesindeki F Tipi Cezaevi’ne nakledildi. Çakıcı, 13 Ağustos 2018 tarihinde ise Sincan Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

NE OLMUŞTU?

İnfaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Kabul edilen yasa kapsamında corona virüsü nedeniyle açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanan hükümlüler, 31 Mayıs 2020’ye kadar izinli sayılacak.

Salgının devam etmesi halinde bu süre 2 aylık sürelerle 3 kez uzatılabilecek. Ağır hastalık, engellilik veya kocama nedeniyle hayatını yalnız idame ettiremeyen 65 yaşını bitiren hükümlüler de denetimli serbestlikten yararlanacak.

Yasayla birlikte 90 bin tutukluya tahliye yolu açılırken, denetimli serbestlik süresi de bir kereliğine mahsus olarak 3 yıla çıkarılacak. Terör, cinayet, uyuşturucu ve cinsel suçlar ise kapsam dışı bırakılacak.

Kaynak: SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir