Ali Şimşek’ten anlamlı 2021 Yılı mesajı

SPD Hamburg Parlamentosu Milletvekili Ali Şimşek, geride bıraktığımız 2020 yılına bakış ve 2021 yılı için temennilerini içeren bir mesaj yayınladı.

İşte Ali Şimşek’in o mesajı: 

2020 yılı kuşkusuz tüm Dünya tarihine Corona pandemisi  ile mücadele yılı olarak geçecek. Daha yılın başında Çin’in Wuhan kentinden kısa bir süre içerisinde tüm dünyaya yayılan corona, adeta tüm dünyayı kontrolü altına aldı.

1918 ile 1920 yılları arasındaki  İspanyol gribinden sonra en büyük pandemi olarak tarihe geçecek Corona krizinde şu ana kadar tüm Dünyada  80 milyondan fazla insan Corona virüsüne yakalanırken, yaklaşık 1,7 milyondan fazla insan da hayatını kaybetti.

Almanya “Corona pandemisi” sürecini  en iyi kontrol eden ülkelerden birisi oldu.

Alınan siyasi kararların insan, hak ve özgürlüklerini kısıtlamasını da göz önünde bulundurarak, daha  titiz ve itinalı davranan Federal Parlemento ve Federal Hükümet, aynı zaman mağdur olan işçi, işveren, sanatçı, tek kişilik işletmelere milyarlarca bütçe ayırarak mağduriyetleri de giderdi ve gidermeye, gelecek senede de  devam edecek.

Alman Maliye Bakanı  Olaf Scholz, “ Sayın Scholz siz Maliye Bakanı olduktan sonra, gelecek yıllarda borçlanmaların sıfır “0” borçlanma ile devam etmesini  ve cari açık yapmaması için büyük  özen gösterdiniz, lakin Corona pandemisinden sonra adeta kesenin ağzını  açtınız ve milyarlarca destek sözü verdiniz. Bunu vatandaşlara nasıl izah edebilirisiniz.“ şeklindeki bir soru üzerine,  aynen şöyle dedi:

“Evet, iyi günlerde biriktirilen paralar kötü günler içindir. Vatandaşların yardıma ihtiyacı var bu pandemi döneminde. 

“Ekonominin iyi olduğu yıllarda vatandaşlardan hep vergiler aldık, iyi günlerde biriktirilmiş paralar, bugün vatandaşların ihtiyacı varsa onlar için harcanmalıdır. Sonuçta halkın parası yine, halka harcanıyor.” 

Olaf Scholz bu cevabı ile büyük destek aldı.

Öyle görünüyor ki, Almanya Corona krizini çok az bir kayıp ile aşacak.

Türkiye’deki ekonomik kriz, Corona krizi ve dış ilişkilerdeki dalgalanmalar kuşkusuz Coronalı 2020 yılında  insanların yaşam şartlarını biraz daha zorlaştırdı.  Umudumuz Türkiye’nin de pandemi sürecini bir an önce geride bırakması. 

Ayrıca siyasi kutuplaşmalara barış, kardeşlik ve demokrasinin evrensel ilkeri çerçevesinde çözümler üreterek geleceğe umutla bakması.

Bu bağlamda tabii pandemi sürecinin çözümünün global oldugunu biliyoruz.

Aşıların Amerika’da, Afrika’da ve Asya’da tüm dünya halklarına eşit bir şekilde dağıtılması pandemi ile mücadelede bir istek değil, bir zorunluluktur.

Ümit ediyorum, tüm dünya 2021 yılında Coronayı arkasında bırakarak umutla geleceğe bakacaktır.  Güneşli ve güzel günlerin gelmesi pek yakında.  Yeter ki biraz daha sabır, maske  ve mesafe ile kendi sağlığımızı ve sevdiklerimizin sağlığını koruyalım.

2021 yılı, barış, kardeşlik, doğayı koruma ve sağlık yılı olsun tüm dünyada!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir