ALİ ŞİMŞEK’TEN SON KORONA DÜZENLEMELERİ

Sevgili arkadaşlar, değerli hamburglar, Hamburg senatosu dün yapılan toplantıda, 1 Eylül den itibaren gerçerli olacak yeni kararnameyi açıkladı. İzin sonrası vaka sayısındaki artışlardan dolayı  bu değişikliklerin beklenin altında ve bir gevşetmeden ziyade ufak ayarlamalar diye biliriz. 

Bu kurallardan bazıları şöyle:

  • Toplu taşımalarlarda, yani tren,  otobüs ve taxilerde maske takma zorunluluğu ve cezai işlem uygulaması pazartesinden itibaren başlamıştı.  
  • Amatör spor klüplerinde  30 kişiye  kadar bir kabile ile spor müsabakalarına ve karşılaşmalara izin verildi. Maske ve mesafe kuralları uygulanarak, antrenör ve bakıcı da müsabakalarda oyuncularla yer alabilecek. Bu bugüne kadar 10 kişi ile sınırlı idi. 
  • Bu arada sosyal tesisler, yani duşlar, saunalar ve hamamlar da uyulması gereken katı kurallar zorunluluğu ile tekrar açılıyor.
  • Günlük bakım evleri aylar sonra tekrar açılıyor, özellikle bu konuda bakıma ihtiyacı olan yaşlı aile fertleri tekrar günlük bakım evlerinde mesafe kurallarına  uyma şartı ile hizmet görecek. Bakıma ihtiyacı olan yaşlı aile fertleri olan aileler  bu konuda biraz da olsa rahatlatılmış olacak. 
  • Ayrıca 1 Eylül den itibaren diger eyaletlerde olduğu gibi açık büfe yiyecek serbest olacak. 
  • Okullarda ve ana okullarındaki çocuklar, 4. Sınıfa’da dahil artık ufak nezle ve öksürük gibi sendromlarda derslerden muaf tutulmayacak. 
  • Etkinliklerde ve alış veriş merkezlerinde kişi başı 10 m2 zorunluluğu kalkıyor, ama maske zorunluluğu devam ediyor. 
  • Sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları pandemi sürecinin  kuşkusuz vazgeçilmezleri oldu.

Hamburg’da izin sonrası vakalardaki artış Almanya genelinin altında kalması ayrıca sevindiricidir! 

Buradan tekrar hatırlatmak istiyorum ( bilgileri yollamıştım) ufak ve orta halli işyerleri için verilen köprüleme ( Überbrückungshilfen des Bundes) yardımlara 30 Eylül e kadar başvurabilirsiniz. 

Ayrıca HKL-Kredilerine beklenen ‘den daha az başvuru yapılmış. Bu devlet teşvikli ve ucuz kredilere  bankanız üzerinden başvurabilirsiniz. 

Sağlıklı ve esen kalın, saygı ve sevgilerimle

Ali ŞİMŞEK, MdHB

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir