ALMAN DÜNYA ŞAMPİYONU TÜRKİYE’DE KAMPA GİRDİ

VEDAT ALYAZ

İSTANBUL- Almanların profesyonel bokstaki dünya şampiyonu Sebastian Formella, 22 Ağustos tarihinde Amerika’da yapacağı önemli karşılaşma öncesi İstanbul’da kampa girdi. Dünyanın en iyileri arasında yer alan Türk kulübü EC BOXİNG formasıyla iki kez üst üste dünya şampiyonluğu kemerini beline takan Alman, boksör Türkiye’deki imkanların dünya çapında olduğunu belirterek, Los Angeles’in hava şartlarının İstanbul’a benzemesi dolayısıyla bu kampın faydalı olacağını vurguladı. Dünyanın en iyi promotörü ile birlikte çalıştığını belirten Fotmella, “Erol Ceylan, bana telefon açıp bu maça çıkabilir misin diye sorduğunda hiç düşünmeden evet dedim. Sözleşme şartlarına bile bakmadım çünkü biliyorum ki, kendisi benim için dünyanın en iyi sözleşmesini hazırlayacaktır” dedi. İstanbul’a gelirken pandemi hakkında hiçbir korku yaşamadığını vurgulayan sporcu, “Burada önlemler çok iyi, insanlar hastalıktan korunmak için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. İnsanları çok candan ve misafir perver. Yurt dışında Türkiye hakkında yapılan olumsuz haberlerin doğru olmadığını gördüm” dedi.

EROL CEYLAN FOTOMODEL EŞİ ALEXANDRA İLE BİRLİKTE GELDİ

Geçtiğimiz aylarda dünyanın en iyi promotörü seçilen Erol Ceylan ve fotomodel eşi Alexandra Ceylan’da hem Kurban bayramını geçirmek ve hem de sporcularının bu önemli karşılaşma öncesi yanında olmak amacıyla İstanbul’a geldiler. Alexandra Ceylan’da geçtiğimiz günlerde Hamburg’da yaptığı fotoğraf çekimlerinin gelirlerini şiddet gören kadınlara bağışlamıştı. Alexandra Ceylan, Ünlü modacı Raşit Bazıbağlı’nın hazırladığı elbiseler ile Antalya’da yapılacak olan moda çekimlerinin gelirlerini de yine ihtiyaç sahibi bayanlara bağışlayacağını belirtti. 

EROL CEYLAN, ‘YILLARDIR BU GÜNÜ BEKLİYORDUK’

Almanya’da dört kez ülkenin en iyi promotörü seçildikten sonra Tokyo’da yapılan tören ile dünyanın en iyi promotörü ödülüne layık görülen Erol Ceylan, uzun yıllardan beri bu günü beklediklerini vurgulayarak, ‘Amerika’da devler arasında maç yapmak dünyanın en zor işidir ancak biz buna hazırız. Boksörüme güveniyorum ve bu fırsatı en iyi şekilde kullanacağından eminim. İki ayrı federasyonda yapılacak olan karşılaşmada kazanan hem WBC hem de IBF klasmanlarında iki dünya şampiyonluk kemerini birden beline takacak. Ayrıca bu karşılaşma bir eleme niteliği de taşıyor. Bu arada ağır sikletteki madalya ümidimiz olan Ukraynalı Viktor Faust, Kiev’de çıktığı maçta rakibini ikinci rauntta nakavt ederek büyük bir başarıya imza attı. Maalesef bu Covit 19 Pandemisi boks sporunu da çok derinden etkiledi. Sporcularımı uzun zamandan beridir maçlara çıkaramıyoruz. Umarız bu hastalık bir an önce sona erer de sporcularımız yine eski günlerine kavuşarak, dünyanın dört bir yanında karşılaşmalara çıkarlar’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir