ALMAN EMNİYET TEŞKİLAT’INDA SKANDAL!

Almanya Polis Teşkilatı skandallarına bir yenisini daha eklendi. Yapılan incelemede teşkilat içerisinde aşırı sağcı sohbet ve iletişim grupları açığa çıktı. 29 polis memurunun dahil olduğu chat grubunda yer alan 15 memurunun teşkilat ile ilişiği derhal kesilirken, 14 memur ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Gencay SÖZÜDOĞRU / Mülheim an der Ruhr

Almanya’da Emniyet Teşkilatı’na ait devlet sırlarını basına sızdırdığı düşünülen bir polis memuruna ilişkin yapılan bir inceleme, aşırı sağcı sohbet ve iletişim gruplarını açığa çıkardı. Başta Adolf Hitler’in fotoğrafları olmak üzere, mültecileri gaz odalarında gösterilmesi gibi aşırı sağcı birçok paylaşımın yapıldığı chat grublarının 2013 ve 2015 yıllarında kuruldukları düşünülüyor. Chat grubu üyesi bazı polis memurlarının tespit edilmemek için özel iletişim araçları kullandıkları da yapılan incelemelerde açığa çıktı.

BİRÇOK POLİS MEMURU VAR

Sabah saatlerinde başta Mülheim an der Ruhr Polis Merkezi olmak üzere birçok noktada yapılan baskınlarda sohbet grubu ile iletişim halinde olan birçok memurun cep telefonlarına inceleme amaçlı el koyuldu. 

29 polis memurunun dahil olduğu chat grubunda yer alan 15 memurunun teşkilat ile ilişiği derhal kesilirken, 14 memur ile ilgili soruşturma devam ediyor.

MÜLHEİM AN DER RUHR’A ÖZEL İNCELEME

NRW eyaleti İçişleri Bakanı Reul, eyalet Başkenti Düsseldorf’ta konuya ilişkin düzenlenen toplantıda, “Bu insanları tespit etmek ve hizmetten uzaklaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. Reul, konudan en çok etkilenen Mülheim an der Ruhr polis merkezi için özel bir inceleme yapılacağını duyurdu ve ayrıca Kuzey Ren-Vestfalya eyalet polisinde aşırı sağcı eğilimler için özel bir temsilcilik oluşturulacağını belirtti.

NRW eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul

Yaptığı yazılı açıklama ile vakanın hayal gücünün ötesinde olduğunu belirten Essen Emniyet Müdürü Frank Richter, iletişim için özel cihazların kullanıldığını vurguladı. “Şüpheye yol açabilecek hiçbir anormallik yoktu. Olaya karışan memurlardan hiçbirinin amirlerine bildirimde bulunmaması oldukça düşündürücüdür” dedi. Richter açıklamasında, bu utanç verici durumun artık işini düzgün yapan tüm meslektaşları için de ağır sonuçları olacağını belirtti.

Kaynak : www.birgun.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir