ALMANYA “GİT ÖNCE TÜRKİYE’DEKİ PARANI HARCA, SONRA GEL BENDEN YARDIM AL” DİYEBİLİR

Son yılların en çok tartışılan konularından olan “Ülkeler arası Otomatik Bilgi Paylaşımı” önümüzdeki dönem bir çok kişinin başını ağrıtacağa benziyor. Yapılan anlaşmalar gereği Türkiye’de banka hesabında parası bulunanların bilgileri yaşadıkları ülke makamları ile paylaşılacak. Hatta Norveç ve Letonya ile paylaşılmaya başlandı bile. Sırada diğer ülkeler var. Aslında paylaşım bu yıl başlayacaktı ancak Koronavirüs nedeniyle daha sonraki tarihe ertelendi.

2021’de başlayacak

Yetkililer, bilgi aktarılmasına 2021 ile başlanacağını duyurdular. Yani büyük ihtimalle Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve Belçika’da yaşayan bir Türk kökenlinin Türkiye’de 2020 yılındaki banka bilgileri yaşadığı ülkeye aktarılacak. Şimdilik geriye dönük bir bilgi paylaşımı söz konusu değil.

Devlet yardımı alanlar zor durumda

Türkiye’nin banka bilgilerini Avrupa ülkelerine vermesi en çok o ülkede yıllardır devlet yardımı ile geçinenleri olumsuz etkileyecek. Örneğin Türkiye’deki bankada yüklü miktarda parası olan, faiz geliri olan bir kişinin yıllarca Almanya’da normalde maddi durumu iyi olmayanlara ödenen sosyal yardım aldığı ortaya çıkacak. Yani bu kişinin bu paraları haksız yere aldığı ve devleti dolandırdığı anlaşılacak. Elbette bundan dolayı bir yaptırım olacak. Almanya büyük ihtimalle yardımları kesecek, “Git önce Türkiye’deki paranı harca, sonra gel benden yardım al” diyecek. Bununla da kalmayıp bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılacak ve ceza ödemeleri istenecek.

Hangi bilgiler paylaşılacak?

Verilen bilgiye göre finansal hesaplar, mevduat hesapları ve saklama hesaplarıyla ilgili dönem sonu bakiyenin bildirimi yanında, faiz ve temettü gelirleri ile ilgili bilgi paylaşımı olacak.

Kaynak : www.turizmavrupa.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir