ALMANYA KORONA KARŞITLARININ LİDERİ YOĞUN BAKIMDA

Almanya’da korona virüsü salgını için ‘oyun’ diyen ve önlemlere karşı eylemler düzenleyen Querdenker grubunun lideri yoğun bakımda. Başbakan Merkel, yarın eyalet başbakanları ile acil toplantı kararı alırken, üç haftalık tam kapanma getirilmesi bekleniyor.

Haber : Ali GÜLEN / SÖZCÜ

Almanya korona virüsünde yeni dalgayla sarsılırken, Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanları Pazar günü saat 10.00’da olağanüstü olarak toplanıyor. Gündem ise tam kapanma.

Öte yanda kendilerine ‘Querdenker’ (diğer açıdan bakan, çapraz düşünen) diyen ve corona karşıtı eylemler düzenleyen grubun lideri virüse yakalandı. En son Leipzig’de yaklaşık 20 bin kişiyle eylem yapan, korona önlemlerini eleştiren ve bunun bir oyun olduğunu savunan grubun liderinin durumu ağır. Leipzig Üniversite Kliniği’nde suni solunum cihazına bağlanmış durumda.

EYLEMLER ARTIK BİTİYOR

Eylemde ne mesafeye ne de maske kuralına uyan grubun şimdi ne diyeceği, eylemlerini sürdürüp sürdürmeyeceği bilinmiyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Thomas Grünewald, Querdenker grubuna seslenerek “Herkes bununla enfekte olabilir. Herkes hastalanabilir ve herkes ölebilir. Bu bir grip değil” diye konuştu.

Başbakan Angela Merkel

ÜÇ HAFTA TAM KAPANMA

Başta Başbakan Merkel olmak üzere, Alman enfeksiyon uzmanları alarm işaretlerini artırmaya başladı. Yarın yapılacak toplantıda üç haftalık kapanma konuşulacak.

Yeni kapanma modelinde, süpermarketler, paket servisler, benzinciler, hastaneler, doktorlar ile eczaneler açık kalacak. Ligler seyircisiz devam edecek. Kapanmanın 16, 18 veya 20 Aralık’ta başlayacağı, 10 Ocak’a kadar süreceği sanılıyor.

BU KEZ TUVALET KAĞIDI ÇOK

Almanlar, ilk kapanmada tuvalet kağıdına hücum etmiş ve hiçbir yerde tuvalet kağıdı kalmamıştı. Fiyatları da katlanmıştı. Alman Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, “Bu sefer tuvalet kağıdı krizi olmayacak. Hem üretim çok hem de nakliye sorunu yok” dedi.

Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer

Bu arada, Almanya’da vefat sayıları da hızla yükseliyor. Ülkede şu anda 321 bin aktif corona vakası var ve son 24 saatteki artış 28 bin 400 oldu. Almanya’da dün 496 kişi bu hastalıktan can verdi ve toplam vefat sayısı 21 bin 466 oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir