ALMANYA TÜRK ÖĞRETMEN DERNEKLERİ FEDERASYONU (ATÖF) VE HAMBURG TÜRK ÖĞRETMEN DERNEĞİNİN( TÖDER) ORTAK BASIN BİLDİRİSİ

23 Nisan 2020 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

23 Nisan 2020 ́de büyük bir coşkuyla iki bayramı birlikte kutluyoruz:

Birincisi Türk milletinin Ulusal Egemenliğinin 100. yıldönümü, ikincisi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e göre milli egemenlik; devletin ve milletin kaderinde etkin ve hakim olması gereken bir değerdir. Bu sebeple Atatürk milli egemenlik prensibini devletin temel unsurlarından biri haline getirmeye çalışmıştır. Atatürk “Milli hakimiyet öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar” sözleriyle, milli egemenlik prensibinin gücünü ortaya koymakta ve devlet hayatındaki önemini vurgulamaktadır.
23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. İşte bu yüzden 23 Nisan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan TBMM’nin açılışını, saltanatın kaldırılıp Türk halkının egemenliğini (Hâkimiyet-i Milliye) kutlamak için düzenlenen en önemli milli bayramımızdır. Atatürk, 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’ gününün ulusal bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir.
23 Nisan 1929 ́da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ATATÜRK bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. İki bayramın birleşmesi ile ‘ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘ olarak kutlanmaya başlanmıştır. 
Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.
Atatürk’ün ”Eğitimdir ki bir milleti özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum olarak yaşatır” sözü bugün de doğruluğundan, anlamından hiçbir şey kaybetmemiştir. Bu yüzden biz öğretmenlerin önceliği barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri olarak, dünyaya güzel gözlerle bakan, eleştiren, sorgulayan nesillerin yetişmesini sağlamaktır.

Son günlerde insanlığı derinden vuran (Korona) Covid 19 salgın hastalığı nedeniyle tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiği kaçınılmazdır.
Çocuklarımızı evlerimizde modern çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip bireyler olarak yetiştirmelerine destek olmaya ve onlara gereken ilgiyi göstermeye devam etmeliyiz. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan çocuklarımızın sağlıklı bir aile ve toplum yapısı içinde büyümelerini sağlamak ve onları tüm kötülüklerden korumak biz yetişkinlerin en önemli görevidir.
Ulusal bayram olarak kutladığımız, birliğimizin simgesi olan bu bayram son yıllarda sudan bahanelerle iptal edilmiş, Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimleri ders kitaplarından çıkarılmaya başlanmıştır. İşte bu nedenle tarihimizin yeni nesillerce öğrenilmesi, cumhuriyet ilkelerinin benimsenmesi ve yaşatılması için 23 Nisanlar, önemli birer olanaklardır. 
Tüm dünyadaki bu salgın nedeniyle evde de olsak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı çocuklarımızla evde kutlayarak değerlerimize sahip çıkalım.
Almanya Türk Öğretmen Dernekleri (ATÖF) olarak tüm eğitimcilerimize minnettarız. Canla, başla tüm öğretmenlerimiz bu dönemde de ellerinden geleni fazlası ile yapıp, öğrenci ve velilerimize de destek olup bu zorlu süreçte özveri ile katkı sağlamışlardır.
Hep birlikte bu zorlu süreçte özellikle egemenliğimizin 100. yılını daha derin duygu ve düşüncelerle ve çok daha coşkulu kutlayacağız.
Sevgili Çocuklar! UNUTMAYIN!

Bu Bayramı sizlere ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK hediye etti! Bu emanete sahip çıkın!


23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!


Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu (ATÖF) 
Hamburg Türk Öğretmenler Derneği (TöDer) Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Adına 

Bilge YÖRENÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir