Almanya’da Geçici İkameti Dolanlar, Dikkat!

Almanya’da kalıcı olarak yaşayan Türk vatandaşlarının dışında geçici olarak hayatlarını devam ettiren binlerce gurbetçi bulunuyor. Ve bu vatandaşlara belli süreliğine vize/ikamet veriliyor. Koronavirüs nedeniyle yurtdışında geçici olarak kalan vatandaşlar için Almanya’nın Türk temsilcilikleri ortak duyuruda bulundular.

Almanya’daki bütün dış temsilcilikler bu duyuruyu yaptı

Duyuru şu şekilde:  “Almanya’da ziyaret, turizm ve öğrenim amaçlı geçici olarak bulunan ancak Koronavirüsü salgını nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamalarından dolayı ülkemize dönememiş olan vatandaşlarımızın vizelerinin veya oturma izinlerinin uzatılması için bulundukları yerlerdeki Yabancılar Dairelerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi ekli duyuruda yer almaktadır.

Yabancılar Dairelerinin mevcut durumun da etkisiyle, kapasitelerinin oldukça kısıtlı ya da vatandaş ve ziyaretçi kabulünün tamamen kaldırılmış olması sebebiyle, vatandaşlarımızın şahsen başvuruda bulunmadan önce ilgili Yabancılar Dairesine internet üzerinden müracaat etmeleri önemle tavsiye olunur.”

dosya
Dosya

Ekli duyuru için tıklayın: http://frankfurt.bk.mfa.gov.tr/Mission/ShowAnnouncement/370794

KAYNAK: Turizm Avrupa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir