Almanyada Gümrük Dairesinden milyonlarca avro çalındı!

Almanyanın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Duisburg kentindeki Gümrük Dairesinden 6,5 milyon avro çalındığı belirtildi. Polis, olayın aydınlatılmasına yardımcı olacak kişiye 100 bin avro ödül verileceği açıklandı.

Almanyanın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Duisburg kentindeki Gümrük Dairesinden 6,5 milyon avro çalındığı bildirildi.

Polis biriminin, Gümrük Dairesinin Emmerich şubesinde 10 gün önce yapılan soyguna ilişkin açıklamasında, soygunun 3 kişi tarafından yapıldığının tahmin edildiği belirtildi.

Soruşturma ekibi, siyah elbiseli ve koyu renkli kepler giyen üç kişinin sabah 6.00 civarında, kasanın bulunduğu duvarı delerek içeri girdiklerini ve saat 10.45’te beyaz bir araçla olay yerinden kaçtıklarını açıkladı.

Soygunun profesyonelce planlanıp uygulandığı ifade edilen açıklamada, Gümrük Dairesinin deposuna, komşu binadaki bir daireden özel bir matkap kullanılarak ulaşıldığı ve 6,5 milyon avro nakit paranın çalındığı kaydedildi.

Fail olduğundan şüphelenilen bir kişinin fotoğraflarını yayımlayan polis, olayın aydınlatılmasına yardımcı olacak kişiye 100 bin avro ödül verileceğini duyurdu.

Kaynak : HABERTÜRK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir