ALMANYA’DA KAMUDA UYARI GREVLERİ YAYGINLAŞIYOR

Almanya’da kamu çalışanları için yüzde 4,8 zam talebiyle toplu iş görüşmesine oturan sendikalar, iş verenin hiçbir teklifte bulunmaması üzerine uyarı grevlerine başladı. Güney’deki Ulm, Aalen, Schwäbisch Gmünd ve Ellwangen ve Heidenheim’de de art arda uyarı grevleri geldi.

BIRGÜN’ün haberine göre Almanya’da kamu hizmetleri sektöründeki çalışanların uyarı grevleri sürüyor. Sendikalar, aralarında sağlık sektörü emekçilerinin yer aldığı toplam 2,3 milyon işçi için yüzde 4,8 oranında zam talep ediyor.

Almanya’nın güneyinde yer alan Ulm kentinde 60 kadar belediye çalışanı bir süreliğine uyarı grevine gitti. Ver.di (Birleşik Hizmetliler Sendikası) Ulm semtlerinde de çalışanların bir işgünü uyarı grevi yaptığını açıkladı.

Sendika Salı günü, Doğu Alb bölgesinde yaygın olarak uyarı grevi olacağını, Aalen, Schwäbisch Gmünd ve Ellwangen bölgelerinde de bankalar, iş ajansı, belediye, toplu ulaşım kurumlarında çalışma olmayacağını duyurdu.

Sendika Çarşamba günü ise Heidenheim’de Belediye ve Şehir Hastenesi’nin de aralarında olduğu yerlerde uyarı grevi olacağını belirtti. Bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde çalışanları temsil eden Ver.di’nin çağrısıyla gerçekleştirilen uyarı grevleri, yürüyüşler ve diğer protesto eylemlerinin üç hafta sonra gerçekleştirilecek üçüncü tur görüşmelerine kadar sürmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir