AMATÖR KULÜPLER ZOR DURUMDA

ALMANYA’NIN Aşağı Saksonya Eyaleti’ne bağlı Delmenhorst kentinde 1976 yılında kurulan RW Hürriyetspor koronavirüs nedeniyle zor günler geçiriyor. Kulüp başkanı Ahmet Sonuvar, kendileri gibi bir çok amatör spor kulübünün yardım almaması durumunda kapanacağını söyledi.

Koronavirüs nedeniyle tek gelir kaynakları olan spor lokallerinin kapalı olduğunu, federasyondan da bir kuruş yardım almadıklarını anlatan Sonuvar, “Biz Almanya’nın kurulan ilk spor kulüplerindeniz. Federasyon bizim gibi kulüplere destek çıkmalı. Çünkü lokal kirası, saha giderleri ve futbolcu giderlerini hala ödüyoruz. Belediyeye başvurduk sonuç alamadık” dedi.

Futbolu özlediklerini, en kısa zamanda tekrar biraraya gelmeyi umduklarını anlatan Ahmet Sonuvar, “Şu anda salgın nedeniyle kapalı olan kulübümüz, eğer destek gelmezse gerçekten kapanabilir. Bir çok kulüp kapısına kilit vurmadan futbol federasyonu acilen amatör kulüplere destek çıkmalı. Eğer destek çıkamıyorsa en azından saha bakım paraları alınmamalı” diye dert yandı.

Mehmet UZUN / DELMENHORST

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir